Connect with us

BiH

U Ustavnom sudu BiH postoje problemi, nije slučajno da sve “sporne” od…

Avatar

Published

on

Josip Grubeša

Josip Grubeša

Ministar pravde u Vijeću ministara Josip Grubeša izjavio je za Srnu kako je očito da u Ustavnom sudu BiH postoje problemi, jer nije slučajno da sve “sporne” odluke koje je donio koriste uvijek jednom korpusu.

Grubeša je napomenuo da se u Strategiji za reformu sektora pravosuđa u BiH za razdoblje od 2014. do 2018. godine u strateškoj oblasti jedan se navodi da pravosuđe, između ostalih, zakonom predviđa i usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH, pa je jasno da je to uočeno kao strateški cilj, iako to neki sada osporavaju.

On je istaknuo da je Ustavni sud neprikosnovena pravosudna institucija za svaku državu, jer treba štititi ono što država jeste, od ustrojstva do ljudskih prava, štititi Ustav kao najviši politički i pravni akt države.

Grubeša je rekao da kao sveučilišni profesor zna koliko vrijednih, obrazovanih i pametnih mladih ima u BiH, te da BiH nije potrebna pamet iz inozemstva.

“Ako želimo uspostaviti standard u kojem će BiH samostalno upravljati svim procesima bez pomoći sa strane, što je ujedno i osnovna pretpostavka za pristupanje u EU, onda ćemo stvoriti i ambijent za mlade da ostanu u BiH i tu grade obitelj i budućnost, te da u punom kapacitetu preuzmu teret i odgovornost za izgradnju i budućnost ove zemlje. To je recept za bolju budućnost”, ocijenio je Grubeša.

(Srednjabosna.com)

Objava U Ustavnom sudu BiH postoje problemi, nije slučajno da sve “sporne” odluke koriste uvijek jednom korpusu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement