Klik Jajce
BiH Jajce Online

U Zetri u KS danas nastavljena vakcinacija

U sarajevskoj dvorani Zetra danas je nastavljena vakcinicija protiv koronavirusa, a pojavile su se informacije da se građani mogu vakcinisati i bez najave.

To još nije zvanično potvrđeno, a ispred samog ulaza u dvoranu je kazano da se vakcinišu ranije pozvani građani, ali da se napravi iznimka za starije, one u lošem zdravstvenom stanju.

Kako je kazao resorni ministar u Vladi Kantona Sarajevo Haris Vranić, on je dao preporuku da se građani mogu vakcinisati bez najave.

“Ja sam dao takvu preporuku. Ne znam da li je usvojena za baš ovaj vikend, ali nam je to svakako u planu. Posebno vakcinacija radno sposobnog stanovništva”, kazao je Vranić.

Proces vakcinacije u našoj zemlji odvija se s bezbroj problema, a građani su zbog spasonosne doze morali ići do susjednih zemalja.

“U toku proteklog dana, na Zetri je vakcinisano 1.258 osoba, a za danas je, prema planu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, planiran nastavak imunizacije građana i onkoloških pacijenata”, saopćili su danas iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Mole se građani da poštuju termine koje su dobili za vakcinaciju.

Kako je rečeno, danas se građani imuniziraju vakcinom AstraZeneka.

BHRT

The post U Zetri u KS danas nastavljena vakcinacija appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

U Sloveniji pada snijeg, sutra stiže i u BiH

Jajce Online

Fondovi EU- šansa za poljoprivrednike

Jajce Online

To bi bilo to: Remijem u Pamploni spuštena zavjesa na 2020. godinu u Primera ligi

Jajce Online