-0.9 C
Jajce
Četvrtak, 28 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Ubicu djece nakon ispitivanja očekuje krivična prijava, istraga i pritvor

Ubica svoje troje djece Harald Kopitz noć na utorak, nakon hapšenja, prespavao je u policiji, a tokom dana ga očekuje nastavak ispitivanja na policiji, a potom i na državnom tužilaštvu.

Nakon što ga ispitaju i u Državnom tužilaštvu protiv Kopitza će, na osnovu policijske krivične prijave, biti pokrenuta istraga za ubistvo djece, a od sudije istrage tužilaštvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora, javila je Hina.

Ubica je i službeno uhapšen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Tamo je doveden ranije tokom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica, u kojoj je hospitalizovan, jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubistvo uzevši veću količinu psihifarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U policiji su nakon hapšenja rekli da je Kopitz raspravno sposoban, te da će mu tokom ispitivanja kao stranom državljaninu biti osiguran službeni prevodilac.

Kako ga sumnjiče za najteža krivična djela, već na ispitivanju u sjedištu krim policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici Kopitzu će biti određen advokat, ako se ne odluči sam angažovati branioca.

Kopitz (56) je osumnjičen je da je u noći s petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje maloljetne djece i potom pokušao samoubistvo. U vrijeme zločina, majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

(Fena)

The post Ubicu djece nakon ispitivanja očekuje krivična prijava, istraga i pritvor appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Čejvan: Djeca s osmijehom i entuzijazmom dolaze na naše treninge

Jajce Online

Dodik: Neće biti knjiženja vojne imovine koja se nalazi u RS

Jajce Online

Sarajevo: Obilježavanje 29. godišnjice događaja u Dobrovoljačkoj ulici

Jajce Online