Connect with us

BiH

Udruženje banaka BiH: Koristite kartice da bi se minimizirao kontakt s…

Avatar

Published

on

- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Berislav Kutle

FOTO: AGENCIJE

Povodom aktuelne epidemiološke situacije i koronavirusa, Udruženje banaka Bosne i Hercegovine poziva građane da intenzivnije koriste digitalne servise banaka kao što su internet i mobilno bankarstvo da bi sveli kretanje i okupljanje na minimum. Također, preporučuju da se kod plaćanja češće koriste kartice da bi se minimizirao kontakt s novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze.

– Bankarski sektor pristupa odgovorno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Sve banke su poduzele preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Svakodnevno pratimo situaciju i razmatramo moguće dodatne mjere, a s ciljem zaštite naših klijenata i zaposlenika, koji su naš najveći prioritet – izjavio je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka Bosne i Hercegovine, te pozvao građane, posebno one iz rizičnijih kategorija, koji imaju ugovorene elektronske servise da ih maksimalno koriste, te da bez potrebe ne izlaze van.

Banke kontinuirano prate kretanja i situaciju u vezi s koronavirusom te u skladu s tim poduzimaju odgovarajuće aktivnosti.

(Srednjabosna.com)

Objava Udruženje banaka BiH: Koristite kartice da bi se minimizirao kontakt s novčanicama pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement