Connect with us

BiH

Udruženje “Ruku na srce“ obradovalo 3.000 mališana s paketićima

Avatar

Published

on

Udruženje “Ruku na srce“ obradovalo 3.000 mališana s paketićima

U prostorijama Brew Imperial Society-a u Sarajevu danas je održana
završna manifestacija projekta “Nijedno dijete bez paketića”, humanitarnog udruženja “Ruku na srce”.

U prostorijama Brew Imperial Society-a u Sarajevu danas je održana
završna manifestacija projekta “Nijedno dijete bez paketića”, humanitarnog udruženja “Ruku na srce”.

U okviru ovog projekta novogodišnjim paketićima obradovano je 3.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Osim podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu „Pinokio“, u kojoj su volonteri Udruženja oživjeli likove iz bajki i čarolijom ih međusobno povezali kako bi dozvali Djeda Mraza. Mališani su se nakon predstave mogli družiti sa omiljenim likovima iz bajki te se zabaviti uz kreativne radionice. Na pripremama za realizaciju projekta tokom protekla tri mjeseca radilo je oko 120
volontera, mladih ljudi iz svih gradova Bosne i Hercegovine, ali i drugih država.

O projektu koji se realizuje već devetu godinu zaredom, predsjednica Udruženja “Ruku na Srce“, Najla Hrustan, kazala je da je jako ponosna i sretna.

“Osjećaj ljubavi, sreće i ponosa vodi nas svake godine kroz tromjesečnu
realizaciju ove najljepše zimske priče. Vrijedni volonteri su sve to vrijeme prikupljali donacije, pakovali paketiće, te pripremali kreativne radionice i predstavu kako bi današnju podjelu učinili zabavnom i nezaboravnom za naše mališane, koji su sa nestrpljenjem očekivali svoje novogodišnje paketiće“, kazala je Hrustan.

Mališani, kao i roditelji presretni su zbog svega što rade ovi mladi humani ljudi.

“Tokom cijele godine volonteri Udruženja ‘Ruku na srce’ misle na nas i našu djecu i pružaju nam podršku kada god su u mogućnosti, na čemu smo im beskrajno zahvalni“, poručio je jedan od roditelja.

Udruženje je ove godine obradovalo djecu uzrasta do 14 godina iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo, štićenike Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, te djecu iz JU Osnovna škola „Grivice“ (Banovići/Tuzla), Centar za socijalni rad Goražde, Centar za socijalni rad Breza, JU Osnovna škola Srednje“ (Ilijaš), JU Osnovna škola Kamenica“ (Zvornik),
Udruženje „Skakavac“ Sarajevo, Udruženje „Slatki svijet“ (Bugojno), JU Osnovna škola „Mula Mustafa Bašeskija“ (Kakanj), Dječji dom Mostar, Prva osnovna škola Srebrenica, Mekteb džemata Blagaj Japra, „House of all“ (Sarajevo), SOS Srebrenica, Vrtići iz Zavidovića, Škola za djecu sa poteškoćama u razvoju
Zenica, Mjesna zajednica Faočići (Goražde), Dnevni centar „Gnijezdo“ Solun (Olovo), Kolektivni centar „Belvedere“ (Goražde), te korisnike Pomozi.ba kuhinja u Travniku, Sarajevu, Visokom, Brezi i Varešu.

Klix.ba

Objava Udruženje “Ruku na srce“ obradovalo 3.000 mališana s paketićima pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement