18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
Jajce Online Sport

UEFA priznaje grešku, Čeferin poručio: Ovakav Euro više nećemo gledati, nije pošteno

Prvi čovjek UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, rekao je da se neće ponoviti sistem takmičenja koji sada gledamo na Evropskom prvenstvu.

Prvi čovjek UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, rekao je da se neće ponoviti sistem takmičenja koji sada gledamo na Evropskom prvenstvu.

Čeferin je rekao da turnir u 12 gradova nije loša ideja, ali je organizacijski teško ostvariva te predstavlja problem i za navijače.

Predsjednik UEFA-e potvrdio je da se takvo Evropsko prvenstvo više neće ponoviti. Ideju za odigravanjem Eura u čak 16 zemalja pokrenuo je bivši inkriminirani šef UEFA-e Michel Platini u čast 60. rođendana Evropskog prvenstva. Posebno se problematičnim pokazala organizacija takvog turnira usred pandemije. UEFA nije mogla rezati gradove domaćine zbog visokih odšteta, a putovanja su bila ograničena te je nastao kaos. Mnogobrojni treneri i fudbalski stručnjaci tvrde da ovogodišnji turnir nije regularan jer pojedine reprezentacije stalno igraju pred domaćim navijačima, a pojedine ekipe uopće nemaju šansu zaigrati pred svojom publikom.

Čeferin je o sustavu “fudbal za sve” i turniru diljem kontinenta danas rekao za BBC:

“Ovakvu ideju neću više podržati. Prezahtjevna je ideja i nije poštena jer neke reprezentacije moraju preći 10.000 kilometara, a druge 1000, na primjer. To je jedna od stvari. Nije pošteno ni za navijače.”

Predsjednik UEFA-e ističe da nije pošteno da neki navijači putuju iz Italije u Azerbejdžan u svega nekoliko dana, kao što je to bio slučaj u A grupi.

“Neki navijači moraju biti u Rimu, a onda sljedećih nekoliko dana u Bakuu. To su četiri i pol sata leta… Teško je, iako je ideja interesantna, ali teško ostvariva. Mislim da više neće biti ovakvog turnira”, zaključio je Čeferin.

Na Euru je preostao samo još finalni meč u kojem se u nedjelju od 21 sat sastaju Italija i Engleska na Wembleyju.

KOMENTARI

The post UEFA priznaje grešku, Čeferin poručio: Ovakav Euro više nećemo gledati, nije pošteno appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Narednih dana oblačno s kišom, u nedjelju se očekuju sunčani periodi

Jajce Online

SLUŽBENI PODACI: U BiH 1.268 oboljelih, 47 umrlih

Jajce Online

Kolege poginulog rudara i banka otplatili njegov kredit

Jajce Online