Connect with us

Jajce Online

Ugasio se jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Engleskoj, Boltonu…

Avatar

Published

on

Jedan od najstarijih klubova u Engleskoj Bury diskvalificiran je iz takmičenja zbog neizmirenih dugovanja.

Jedan od najstarijih klubova u Engleskoj Bury diskvalificiran je iz takmičenja zbog neizmirenih dugovanja.

Rukovodstvo League One, trećeg ranga klupskog takmičenja u Engleskoj, saopćilo je da je Bury diskvalificiran po isteku roka za izmirenja dugova.

Bury je osnovan daleke 1885. godine, a predsjednik tog kluba Steve Dale kazao je da je ovo jedan od najcrnjih dana u historiji fudbalskog takmičenja u Engleskoj.

“Razumijem razočaranost naših fudbalera, stručnoš štana, navijača i simpatizera“, kazao je Dale koji nije uspio spriječiti izbacivanje kluba iz takmičenje ni započetim pregovorima o prodaji kluba kompaniji C&N Sporting Risk.

U 134 godine dugoj tradiciji klub Bury je dva puta osvajao FA Kup, a sa ukupno odigranih 4.852 službene utakmice je šesti najstariji klub u Engleskoj.

Istovremeno, Bolton koji se suočava sa sličnim problemima dobio je dodatnih 14 dana rok da pronađe novog vlasnika i izmiri dugovanja, te na taj način izbjegne sudbinu Buryja.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Ugasio se jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Engleskoj, Boltonu dodatni rok pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement