11.2 C
Jajce
Srijeda, 21 veljače, 2024
BiH

Uhapšen zbog ubistva u BiH prije 13 godina

Mladen Džidić (48) uhapšen je u Zagrebu zbog ubistva Branislava Obradovića počinjenog 2009. godine u Bosni i Hercegovini, prenose hrvatski mediji.

“Temeljem naloga suda, u stanu kojim se koristio 48-godišnjak, obavljena je pretraga kojom prilikom je pronađeno ukupno 167 grama kokaina, mašina za pakovanje droge, vaga i ostali pribor”, navela je policija.

Prema navodima hrvatskih medija, Džidić je Obradovića ubio iz koristoljublja.

Džinić je inače rođen u njemačkom Vupertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te Bosne i Hercegovine.

U Hrvatskoj je po potjernici BiH već bio uhapšen u ljeto 2019. godine i to nakon što je otkriveno da je prijetio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je tada i lociran u Sesvetama te lišen slobode. Međutim, tokom postupka priznanja presude suda BiH, domogao se slobode, te je u međuvremenu i hrvatsko pravosuđe za njim raspisalo potjernicu.

Zagrebačka policija pojasnila je kako je “na osnovu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, Republika Hrvatska preuzela izvršenje kaznene presude od Republike Bosne i Hercegovine nakon čega je osoba predana u Zatvor u Zagrebu”.

Prema pisanju mediji, Džidića čeka ga i novi kazneni postupak u Hrvatskoj zbog trgovine drogom. Policija je najavila da će kaznenu prijavu za to kazneno djelo dostaviti na postupanje nadležnom državnom tužilaštvo.

 

The post Uhapšen zbog ubistva u BiH prije 13 godina appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Erdoan otvorio 46 fabrika u jednom gradu

Jajce Online

Marinirana junetina za ručak

Jajce Online

Redsi u drugom dijelu razbili Tobdžije: Dva gola Jote u trijumfu Liverpoola nad Arsenalom

Jajce Online