Connect with us

BiH

UINO BiH: Nije bilo kvoruma za odlučivanje o raspodjeli novca sa jedinstvenog računa

Avatar

Published

on

UINO BiH: Nije bilo kvoruma za odlučivanje o raspodjeli novca sa jedinstvenog računa

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH održao je danas sjednicu putem video-linka, ali nije bilo kvoruma za odlučivanje te nisu razmatrane predviđene tačke dnevnog reda.

S obzirom na to da ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević nije mogla učestvovati na današnjoj sjednici zbog drugih obveza, predsjedavajući UO UINO i ministar finansija i trezora BIH Vjekoslav Bevanda sjednicu je zatvorio jer nije bilo poslovničke mogućnosti za odlučivanje.

UO UINO trebao je na današnjoj 43. redovnoj sjednici da razmatra i odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa te poravnanja među entitetima za prethodne godine.

Na dnevnom redu današnje sjednice, između ostaloga, bila je i inicijativa Vlade Federacije BiH u izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost (PDV) te izvještaj o izvršenju budžeta UINO za 2019. godinu.(kraj)

bhrt.ba

Objava UINO BiH: Nije bilo kvoruma za odlučivanje o raspodjeli novca sa jedinstvenog računa pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement