21.7 C
Jajce
Srijeda, 7 lipnja, 2023
Svijet

Unatoč Dodikovoj i Bakirovoj podršci: Erdogan po anketi zaostaje pet posto za Kilicdarogluom

Anketa koju je u četvrtak provela pomno praćena agencija Konda pokazala je da turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zaostaje za svojim glavnim suparnikom Kemalom Kilicdarogluom za više od pet postotnih bodova uoči predsjedničkih izbora u nedjelju.

Anketa je dala potporu Erdoganu na 43,7 posto, a Kilicdarogluu na 49,3 posto, ostavljajući ga manje od većine potrebne za pobjedu u prvom krugu i sugerirajući da će izbori ići u drugi krug između njih dvojice 28. svibnja.

Nalazi su pojačali dojam da se Erdogan suočava s najvećim izazovom svoje vladavine duge dva desetljeća na izborima. Uvelike su bile u skladu s nekim drugim anketama koje su stavljale Kilicdaroglua, kandidata glavnog opozicijskog saveza, u vodstvo.

Erdoganov zadatak zakomplicirala je kriza troškova života, izazvana padom lire i skokovitom inflacijom, te razornim potresom u veljači koji je ubio više od 50.000 ljudi u Turskoj i ostavio milijune bez domova.

Dnevnik.ba

Povezane vijesti

Hrvatica iz Busovače u Los Angelesu: Ovaj grad je poput tobogana. Ili ćete ostati na njemu i naučiti uživati ​​u vožnji, ili ćete odmah biti izbačeni!

Glavni Urednik

Islamski ekstremisti ponovo ubijaju po Europi: U istom danu u dva napada ubijene tri osobe

Glavni Urednik

Zelenski: Rusija je odbila primirje za Uskrs

Glavni Urednik