Connect with us

Jajce Online

Uništite želju za šećerom, ovo je način

Avatar

Published

on


Dijabetičarima veliki problem predstavlja ogromna potreba za slatkišima. Međutim, sada postoji niz stvari koje mogu smanjiti želju za šećerom i poboljšati zdravlje dijabetičara. Prateći nove tehnike promjena u ishrani, tvrde stručnjaci, dijabetičari mogu očuvati zdravlje na zavidnom nivou.

1. Uradite to polako – Prvo što trebate uraditi, kažu stručnjaci, jeste postepeno odvikavanje od loših navika, jer mozak, koji je prilično lijen, ima dovoljno vremena da se navikne na novi način života. Razdvojite proces u male faze i zadatak se više neće činiti tako nemogućim.

2. Dodajte cimet u hranu – Možete, naprimjer, ispeći jabuke s cimetom. Istraživanja pokazuju da oko šest grama ovog začina smanjuje nivo šećera u krvi nakon obroka. I još jedan trik, kada zaista želite slatko, samo pomirišite vaniliju i utolit ćete žeđ.

3. Jedite prije nego što osjetite glad – Ako pratite ovaj savjet, možda nećete imati dobar apetit, ali primijetit ćete da jedete manje porcije hrane i da ste siti.

4. Vježbajte češće – Zavisnost od šećera ima psihološke korijene. Pokušajte da je nadmudrite. Poznato je da fizička aktivnost doprinosi proizvodnji endorfina, koji uspješno zamjenjuje radost čokolade.

 

 

(avaz)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement