Connect with us

BiH

Upozorenje građanima zbog učestalih požara na području Kalesije

Avatar

Published

on

Upozorenje građanima zbog učestalih požara na području Kalesije

Učestali su požari na području općine Kalesija. Iz općinske uprave apeliraju na građane da ne pale vatru na otvorenom.

“Ovih dana, kad je naša općina, kao i cijela država, u vanrednoj situaciji zbog pandemije zaraze, učestali su požari na području naše općine, čime se dodatno opterećuje funkcionisanje općinskih službi. Ovom prilikom molimo sve građane općine Kalesija da ne pale vatru na otvorenom i time rizikuju izazivanje požara. Ovo upozorenje je i apel svima da budemo odgovorni prema sebi i svom okruženju”, kaže se u saopćenju.

Iz Općinske uprave upozoravaju da je svako ugrožavanje života i imovine paljenjem vatre i izazivanjem požara krivično djelo, ali i materijalna odgovornost, upozoreno je.

Profesionalna vatrogasna jedinica će gasiti požare, ali će u skladu sa zakonom, protiv svakoga za koga se utvrdi odgovornost biti podnesene prekršajne i krivične prijave, što podrazumijeva i materijalnu odgovornost te znači da će biti fakturisani troškovi intervencije.

“Molimo vas još jednom, ne palite vatru koja je rizik za izbijanje požara. U protivnom, snosite pravnu i materijalnu odgovornost”, isitiču iz Općine Kalesija.

BHRT

The post Upozorenje građanima zbog učestalih požara na području Kalesije appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement