3.1 C
Jajce
Srijeda, 20 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira u BiH: Odbaciti retoriku podjela i destabilizacije

“Bez zalaganja i saradnje nema prijeko potrebnih reformi – posebno onih koje se odnose na vladavinu prava, koje su od ključne važnosti kako bi BiH mogla krenuti dalje na putu ka EU – a građani BiH nikada neće biti u mogućnosti u potpunosti ostvariti svoje pravo na mirnu, demokratsku i prosperitetnu budućnost.

Ambasadori Upravnog odbora PIC-a očekuju od svih čelnika da odbace retoriku koja vodi destabilizaciji i podjelama te da prekinu sve aktivnosti u tom pogledu, uključujući i prijetnje otcjepljenjem i osporavanje postojanja BiH kao jedinstvene, suverene države koja se sastoji od dva entiteta. Ustrajni smo u podršci suverenitetu, teritorijalnom integritetu i ustavnom poretku BiH. Pokušaji da se poništi 26 godina teško stečenog napretka i mira suprotni su onome na šta su se svi politički lideri obavezali i kamo BiH treba ići.

Ambasadori Upravnog odbora PIC-a čvrsto podržavaju autoritet, mandat i vitalnu ulogu visokog predstavnika sve dok BiH u potpunosti ne izađe iz međunarodne supervizije tako što će ispuniti 5 ciljeva i 2 uslova, što zahtijeva znatan angažman svih strana.” stoji u saopštenju Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira u BiH sa naznakom da se Ruska Federacija ne slaže sa tekstom izjave.

ba.voanews.com

The post Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira u BiH: Odbaciti retoriku podjela i destabilizacije appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Sud dobio nalaz: Novo saobraćajno vještačenje otkriva kako je stradao …

Jajce Online

Izetbegović za BHRT: Oni će se umoriti, mi se nećemo umoriti

Jajce Online

Torta od kestena i kruške

Jajce Online