Connect with us

Jajce

Upriličen prijem za Leonarda Pavkovića i ‘Dwiki Dharmawan World Peace …

Avatar

Published

on

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan danas je primio članove međunarodne etno jazz grupe „Dwiki Dharmawan World Peace Band” koji večeras u Jajcu imaju koncert.

„Dwiki Dharmawan World Peace Band” predvodi Dwiki Dharmawan, indonezijska muzička legenda, pijanist, klavijaturist, aranžer i kompozitor, koji svira širom svijeta. Osim njega bend čine Boris Savoldelli (vokal i elektronika), Kamal Musallam (gitara) te Asaf Sirkis (bubnjevi). Ova četvorica vrhunskih muzičara po prvi put sviraju u ovom sastavu u Bosni i Hercegovini, a zadovoljstvo je veće što će to učiniti baš u Jajcu.

U Jajcu borave predvođeni Jajčanima Leonardom Pavkovićem, vlasnikom izdavačke kuće MoonJune Records, menadžerom i organizatorom koncerata u preko 80 država svijeta i Borislavom Borom Kresojevićem-Kresom. Indonezia, Italija, Palestina, Izrael, SAD i Švedska, zemlje su iz kojih dolaze, a okuplja ih ljubav prema muzici i dugogodišnje prijateljstvo.

Načelnik Hozan poželio je gostima uspješan koncert i ugodan boravak u našem gradu, te ih upoznao s aktivnostima u Jajcu. Razgovaralo se i o mogućnostima organizovanja međunarodnog muzičkog festivala u Jajcu.

Koncert će se održati večeras u Domu kulture Jajce, s početkom 19:30 sati. Nakon koncerta u Jajcu, ovaj muzički sastav koji predstavlja raznolikosti međunarodne muzičke scene nastupit će na Jazz Festu u Sarajevu.

MoonJune je kao projekt nekonvencionalnog entuzijasta Leonarda Pavkovića u početku bila internetska stranica posvećena Pavkovićevom omiljenom engleskom inovativnom jazz-rock bendu Soft Machine s tzv. kanterburijske scene, da bi se 2001. godine, nakon što je upoznao saksofonista Soft Machinea Eltona Deana, rodila ideja pokretanja istoimene izdavačke kuće. Ime izdavačke kuće zapravo potječe od epske kompozicije „Moon in June“ s trećeg albuma Soft Machine „Third“.

Ovo je Leonardova prva posjeta rodnom Jajcu nakon više od 30 godina.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement