Connect with us

Jajce

Uputstvo o postupanju općinske uprave općine Jajce za vrijeme trajanja…

Avatar

Published

on

Na temelju članka 39. i 108. Statuta Općine Jajce (“Službene novine Općine Jajce”, broj: 03/08) Općinski načelnik donosi sljedeće upsutvo o postupanju općinske uprave općine Jajce za vrijeme trajanja opasnosti od zaraze koronavirusom (COVID-19).

Ovim uputsvom utvrđuju se preventivne mjere i postupanje, koje će se primjenjivati u radu
općinskih organa uprave općine Jajce s ciljem zaštite zaposlenika i građana od pojave i širenja koronavirusa (COVID-19) u trajanju od 15 dana, odnosno od utorka 17.03.2020.godine pa do 31.03.2020.godine.

Navedene preventivne mjere i postupanja podrazumijevaju sljedeće:

1. Prijem stranaka i rad sa strankama obavljat će se samo u šalter sali Službe za opću upravu i društvene djelatnosti i to na način da će na svakom slobodnom šalteru u šalter sali biti dozvoljeno prisustvo samo jednoj stranci, pa će tako svakoj narednoj stranci biti omogućen pristup pojedinačnom šalteru tek nakon što prethodna stranka napusti šalter salu, odnosno šalter, za što će biti zaduženi zaposleni općinske uprave. Prijem stranaka u katastru nekretnina obavljat će se na način da samo jedna stranka može ući u kancelariju katastra i nakon što ista napusti kancelariju pristupit će sljedeća po pozivu namještenika ili službenika.

2. Komunikacija stranaka i službenika koji vode upravne postupke, odnosno namještenika koji pripremaju odgovarajuće akte isključivo će se vršiti preko osobe portira koji je dužan kontaktirati službenika za vođenje postupka, odnosno namještenika i ukoliko isti odobri stranka će pristupiti u kancelariju ili će dati preporuku da se komunikacija obavi telefonskim putem.

3. Sva građanska vjenčanja zakazana u periodu od 17.03.2020. godine do 31.03.2020. godine u Velikoj sali Općine Jajce obavljat će se na način što će se na vjenčanjima omogućiti prisustvo isključivo budućih bračnih partnera, svjedoka i eventualno fotografa.

4. Sve ranije izdate saglasnosti Općinskog načelnika za krištenje Velike sale Općine Jajce u periodu od 17.03.2020. godine do 31.03.2020. godine otkazuju se i povodom istih će se izdati nove saglasnosti nakon konsultacija sa podnosiocima zahtjeva za korištenje sale.

5. Za potrebe rješavanja po upravnim i drugim predmetima iz nadležnosti Općine Jajce, a posebno onih za koje je propisan određen rok rješavanja, strankama su dostupne sve informacije putem sljedećih kontakt brojeva telefona Općine Jajce:
– Kabinet Općinskog načelnika: 030/658-013,
– Kabinet Predsjedavajućeg OV: 030/659-959,
– ostale Službe za upravu: 030/658-011,
– Općinsko Javno Pravobranilaštvo: 030/659-500

6. Apeluju se na sve građane Općine Jajca kao i lica koja privremeno borave na teritoriji Općine Jajce da se dosljedno pridržavanju ovog uputstva, te instrukcija i drugih mjera izdatih od strane nadležnih kriznih štabova.

7. Nalaže se svim zaposlenicima Općine Jajce da se strogo pridržavaju mjera i postupanja data ovim uputstvom, te da zadržavanja u zatvorenim kancelarijama u većem broju svedu na najmanje moguću mjeru.

 

 

(opcina jajce)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement