Connect with us

Jajce

Uskoro humanitarni koncert za ‘Vodopad ljubavi’

Avatar

Published

on

Kulturno umjetničko društvo “Stari grad Jajce” uz podršku prijatelja organizira humanitarni koncert za Udruženje za djecu s posebnim potrebama “Vodopad ljubavi”, piše Jajce Online.

Koncert će se održati u četvrtak, 20. juna u pozorišnoj sali Doma kulture, a počet će u 19 sati. Karte će se prodavati po simboličnoj cijeni u iznosu od 3,00 KM

-Očekujemo vaš dolazak, obradujmo zajedno one kojima je pomoć neophodna, poručuju organizatori.

Učesnici humanitarnog koncerta pored domaćina KUD “Stari grad Jajce” bit će KUD “Prijatelji” iz Jajca, KUD “Pliva” iz Jezera te Plesni centar “Zumba” Jajce.

Specijalni gosti na ovom humanitarnom koncertu bit će Sportsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) “Zlatni ljiljani” iz Inzbruka koje veoma uspješno predvodi Dževad Husaković, koji obavlja funkciju predsjednika i koreografa u ovom društvu.

SKUD “Zlatni ljiljani” iz Inzbruka u februaru ove godine su proslavili 10. godišnjicu postojanja. Njihovo društvo s vremenom je postalo prepoznatljivo zvučno ime u Tirolu, cijeloj Austriji, a za njih se čulo i širom Evrope kroz brojna gostovanja i nastupe na brojnim susretima bh. dijaspore.

Tokom jedne godine znali su imati i više od 40 nastupa, a jedan od najdražih nastupa im je, kako kažu, onaj na poluvremenu utakmice BiH – Egipat, pred skoro 14.000 gledalaca.

Više od 100 članova, zajedno s koreografom Dževadom Husakovićem, nastoji među bh. omladinom u dijaspori sačuvati bitnu vezu s domovinom, i to kroz igru i pjesmu. Veliki broj naših Jajčana koji žive u Tirolu aktivni su članovi SKUD “Zlatni ljiljani”.

O udruženju

Grupa mladih Jajčana, koji su se sticajem okolnosti okupili zahvaljujući organizacijama USAID, IRI i Magacin Kabare, pod nazivom „Pogled u budućnost“ prvenstveni cilj bio je osnivanje udruženja za djecu s posebnim potrebama “Vodopad ljubavi”, što su na kraju i uspjeli unatoč raznim pravnim i drugim zavrzlama, na radost mnogih roditelja koji su formiranje udruženja ove vrste čekali dugi niz godina.

Prostorije se nalaze u ulici Maršala Tita i u njima se odvija nekoliko aktivnosti  kao što je opća radionica (pisanje, čitanje, slušanje i razumijevanje, govorne vježbe, opće znanje…), kreativne radionice (uz uporabu različitih tehnika i materijala), sportske i fizioterapijske radionice, glazbene radionice ili muzikoterapija i slobodne aktivnosti (ples, šah i sl.)

Aktivnosti vode uglavnom volonteri koji su svoje slobodno vrijeme odlučili provesti s djecom te na taj način pružiti im priliku za međusobno druženje, sticanje novih vještina i znanja.

Ako želite novčanom donacijom pomoći osposobljavanju prostorija Udruženja “Vodopad ljubavi” možete to učiniti uplatom na njihov račun: 306 000 293 9267 683.

„Biti roditelj djece s poteškoćama je predivan, ispunjujući osjećaj koji od vas čini u isto vrijeme i najnježniju i najsnažniju osobu na svijetu!“, poruka je ovo roditelja „Vodopada ljubavi“ iz Jajce.

 

 

(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement