Connect with us

Jajce

Uskoro kreće izgradnja stadiona Mračaj

Avatar

Published

on

U posjeti Metallgeheu boravili su predstavnici Nogometnog saveza FBiH, generalni sekretar Eldin Baković i predsjednik Takmičarske komisije Naim Basara.

Povod je bio infrastrukturni segment licenciranja za narednu prvoligašku sezonu. S aktualnim stanjem stadiona Mračaj, te planovima za izgradnju novog stadiona goste je upoznao načelnik Općine Edin Hozan.

Načelnik Hozan je istakao da će u 2020. godini konačno krenuti realizacija dugogodišnje ideje o izgradnji modernog i funkcionalnog stadiona na Mračaju.Tokom ljetnje prvenstvene pauze može se očekivati izgradnja nove travnate podloge a potom i fazna izgradnja tribinskih prostora s potrebnim sadržajima u skladu s normama Nogometnog Saveza BiH.

Predsjednik Kluba Zoran Dekić je tom prilikom naglasio da će ulaganje u sportsku infrastrukturu u Jajcu donijeti značajan iskorak u omasovljenju sporta u općini, te biti dodatni impuls Klubu za realizaciju zacrtanih sportskih ciljeva u narednim sezonama.

Gosti iz NS FBiH istakli su zadovoljstvo prezentiranim informacijama obećavši podršku svim razvojnim projektima koji će se dešavati u Jajcu.

Vijest je obradovala sve istinske ljubitelje sporta u gradu na Vrbasu i Plivi.

Jajce je grad koji ima jedan od najvećih turističkih i sportskih potencijala u BiH. Stalno povećanje broja gostiju, sportaša koji borave na različitim natjecanjima i pripremama…, zahtjeva i obnovu trenutačne infrastrukture.

Brojni poklonici nogometa u Jajcu ne kriju svoje zadovoljstvo što je pokrenut ovakav proces.

 

 

(Metalleghe BSI/Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement