Connect with us

Jajce

Uskoro počinje sanacija puta Donji Vakuf – Jajce

Avatar

Published

on

Radnici firme „Euro-Asfalt“ za manje od tri mjeseca počet će sanaciju dionice puta od Donjeg Vakufa do Jajca, jednog od najgorih dijelova magistrale od Sarajeva do Bihaća. Kako nam je potvrđeno u preduzeću „Ceste Federacije BiH“, koje u rekonstrukciju ulaže 7.000.000 maraka, bit će sanirana i dva tunela.

Nijaz Hadžikadunić iz „Cesta FBiH“ kazao je za „Dnevni avaz“ da će biti rekonstruiran tunel Skela na južnom ulazu u Jajce, koji je dugačak oko 100 metara.

– Taj tunel dobit će potrebni saobraćajni profil, visina će mu biti 4,2 metra, a bit će i širi da se vozila mogu normalno mimoilaziti. Osim toga, s obje strane tunela bit će ispravljene krivine, po kilometar ispred i iza tunela. Bit će napravljena i pješačka staza – kazao je Hadžikadunić.

Prema njegovim riječima, u okviru sanacije puta novac će biti uložen i u obnovu tunela u naselju Vinac, gdje će biti urađena hidroizolacija i novi asfalt. Osim toga, kroz Vinac će biti sagrađena i tri kilometra pješačke staze.

Budući da mnogi strahuju zbog sanacije ove dionice te da slute da će se ponoviti scenarij s Vranduka, iz „Cesta“ uvjeravaju da se to neće desiti.

Hadžikadunić: Alternativni pravci - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Hadžikadunić: Alternativni pravci 

– Što se tiče alternativnih pravaca, budući da je tunel Skela kratak, u dnevnom terminu saobraćaj će se odvijati naizmjenično kroz tunel regulirano semaforom. Također, postoji i alternativni put. Što se tunela Vinac tiče, postoji lokalna saobraćajnica kao alternativni pravac – naglasio je Hadžikadunić.

Dodao je da će se moći ići i preko Vlašića, na način da oni koji idu u Banju Luku idu na Skender-Vakuf, a oni koji idu za Bihać, mogu preko Dobretića u Jajce i dalje.

U okviru sanacije, tvrdi Hadžikadunić, u dijelu Babinog Potoka radit će se na četiri lokacije. Bit će sanirano oko dva kilometra postojeće ceste.

 

(Avaz.ba)

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement