Connect with us

Senzor24

Uskoro prvi bh. profesionalni nogometni klub u Americi – Jajce Pr…

Jajce Press

Published

on
Od naredne sezone FC Krajišnik iz Utice SAD počet će se takmičiti u američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi.

Naime, rukovodstvo kluba se odlučilo na korak da klub iz amaterskog ranga prijavi u profesionalnu ligu United Premier Soccer League (UPSL), koja je četvrta u rangu američkog sistema takmičenja.

Generalni menadžer Rifet Begić izjavio je da je klub u dosadašnjem takmičenju osvojio sve što se moglo osvojiti i da je ovaj korak logičan slijed razvoja.

“Ideja je bila moja, podržalo ju je rukovodstvo na čelu s mladim i agilnim predsjednikom kluba Anelom Pajazetovićem. Trenutno smo u fazi formiranja stručnog štaba našega kluba i samog igračkog kadra koji će zastupati naš tim 2019. godine. Ideja je da u FC Krajišniku okupimo najbolje nogometaše bh. korijena i da krenemo ka našem konačnom cilju, Američkoj prvoj ligi”, dodao je Begić.

Istaknuo je da im je cilj da omoguće talentiranim nogometašima iz Bosne i Hercegovine i iz okruženja da se priključe timu i okušaju u ovom sistemu takmičenja.

“Inače, klub je formiran 1997. godine. Ideja o osnivanju i formiranju potekla je od Rifeta Begića i Nedžada Kajtezovića. FC Krajišnik je počeo da se takmiči u ljetnoj sezoni amaterske lige u centralnom dijelu države New York 1998. godine, pa sve do danas. Kroz klub su prošli mnogi igrači bh. korijena”, rekao je Begić.

Foto: facebook

FENA /Klix
Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement