Connect with us

Jajce Online

Uskrsna čestitka franjevaca Franjevačkog samostana Sv. Luke u Jajcu

Avatar

Published

on

Na redakcijski mail dobili smo uskrsnu čestitku fratara Franjevačkog samostana Sv. Luke u Jajcu, s uputama za Veliki tjedan i blagdan Uskrsa u kojem piše:

Dragi vjernici,

kršćanska vjera se temelji na događaju Uskrsa, na uskrsnoj nadi, na Božjoj dobroti i milosrđu, na Bogu koji ne dopušta da nepravda, nasilje, patnja, zlo i smrt imaju zadnju riječ u životu. Uskrsli Bog daje smisao našim životima i svijetu u kojem živimo, oslobađa nas straha i beznađa i potiče na uklanjanje svega što nas sputava u ljudskosti i svega što u naš život unosi smrt. Uskrs je svetkovina koja slavi život i zato vas molimo da u vremenu pandemije koronavirusa koji ugrožava i odnosi ljudske živote, štitite svoj život i živote drugih ljudi.

Svetkovina Uskrsa nas poziva i na povratak sebi, na tišinu i mir, na osobnu molitvu i meditaciju. Vrijeme izolacije je prilika da preispitamo svoj život i svoje odnose s drugima. Iskoristite ovo vrijeme za duhovni rast, za sazrijevanje u vjeri i ljudskosti. Uskrsnuće se ne tiče samo čovjekove vjere u život poslije smrti, ono se tiče i preobrazbe našeg sadašnjeg života, naših odnosa i svijeta u kojem živimo.

Koronavirus je ozbiljna prijetnja našim životima i zato vas molimo da se držite reda i discipline i strogo pridržavate savjeta, uputa i odredbi civilnih vlasti. Molimo vas da ne širite lažne vijesti, neistinite i neprovjerene informacije i da se klonite teorija zavjera.

Čuvajte se svojih lakomislenosti i samovolja, svakog neopreznog i neodgovornog ponašanja koje može ugroziti zdravlje i život ljudi. Pozivamo vas na solidarnost s drugima, posebno sa siromašnima i svima kojima je potrebna pomoć, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost. Budite obazrivi jedni prema drugima, blagi i strpljivi, čuvajte svoje ljubavne, bračne, obiteljske, prijateljske i poslovne odnose.

Ove godine zbog pandemije koronavirusa, obredi Cvjetnice i Velikog tjedna će se slaviti bez sudjelovanja naroda. To isto vrijedi i za mise na svetkovinu Uskrsa i za sva misna slavlja dok traje pandemija koronavirusa. Neće biti ni zajedničkog blagoslova grančica na Cvjetnicu, ni blagoslova jela na Veliku subotu. Grančice i uskrsna jela možete sami blagosloviti u svojim obiteljima.

Dragi vjernici, vama, vašim obiteljima i prijateljima, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs! Zazivamo na sve vas Božji blagoslov i želimo vam mir i dobro!

Franjevci Franjevačkog samostana Sv. Luke u Jajcu

 

 

 

(Jajce Online)

Objava Uskrsna čestitka franjevaca Franjevačkog samostana Sv. Luke u Jajcu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement