Connect with us

BiH

Uslovi za vožnju povoljni, kraća zadržavanja na granici

Avatar

Published

on

Uslovi za vožnju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su povoljni, frekvencija vozila je slaba, ali su na graničnim prelazima zabilježena zadržavanja od 20 do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se tokom dana na putevima prema lokalnim izletištima i graničnim prelazima.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni zbog povećanog broj motociklista i biciklista u saobraćaju.

Iz AMS-a preporučuju opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na putevima na kojima se izvode radovi režim saobraćaja reguliše privremena saobraćajna signalizacija čije je poštivanje obavezno.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, pa se vozačima savjetuje da voze oprezno i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka do kraja godine dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Režim vožnje izmijenjen je na autoputevima Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”. Planirano je da radovi traju do 30. juna.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, te na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

Klizište je obustavilo saobraćaj na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad, dok se u mjestu Strike, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, saobraća naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić.

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom.

Na području Banjaluke zbog izgradnje istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Izmjene i obustave saobraćaja aktuelne su i u drugim ulicama gdje su u toku radovi.

U FBiH zbog radova u tunelu Vranduk dva, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode radovi, kao što su putni pravci Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i na području Jajca i Mostara.

Kada je riječ o graničnim prelazima, i dalje je iz bezbjednosnih razloga zabranjen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

 

 

(nezavisne)

Objava Uslovi za vožnju povoljni, kraća zadržavanja na granici pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement