11.2 C
Jajce
Srijeda, 29 ožujka, 2023
Bild.ba Sa Web-a

Uspio je zapamtit tko je on: Biden komentirao nalog za hapšenje Putina

Američki predsjednik Joe Biden ocijenio je u petak opravdanom odluku Međunarodnog kaznenog suda (ICC) da izda nalog za uhićenjem ruskog predsjednika Vladimira Putina. U razgovoru s novinarima u Bijeloj kući istaknuo je snažnu poruku i vrijednost takvog čina, istaknuvši pritom da Sjedinjene Države nisu članice ICC-a.Biden je izrazio uvjerenje da je jasno da je ruski predsjednik počinio ratne zločine u Ukrajini, prenosi francuska novinska agencija AFP.U petak je ICC izdao nalog za uhićenjem Putina zbog sumnje da je odgovoran za nezakonitu deportaciju ukrajinske djece s okupiranih područja. Sud je također izdao nalog za uhićenjem Marije Lvove-Belove, povjerenice ruskog predsjednika za prava djece.

Međutim, ICC trenutno ne može poduzeti mjere protiv ruskog vodstva, uključujući predsjednika Putina, jer, poput Sjedinjenih Država, ni Rusija ni Ukrajina nisu potpisnice Rimskog statuta, koji je pravni temelj suda.

Bild.ba: Originalni link

Povezane vijesti

Imali su sreće! Migrantima se probušio čamac dok su ilegalno prelazili Savu, spasila ih hrvatska policija

Bild.ba

Zbog ogromne količine alkohola policija odvela pijanog vozača u bolnicu, a pokušao im je pobjeći! Nestvarno je koliko je “napuhao”

Bild.ba

KŠC PETAR BARBARIĆ: IN MEMORIAM Ružica Vukoja (19. 5. 1970. † 13. 1. 2022.)

Centralna.ba