Connect with us

Senzor24

USPJESIMA I PREDANIM RADOM “KUMITE” SVAKIM DANOM IZRASTA VELIKI I…

Avatar

Published

on


Kažu – dobar glas daleko se čuje. Tako je i kada je u pitanju naš karate klub Kumite koji je u kratkom vremenskom periodu stekao brojne simpatizere i članove. Svojim trudom i predanim radom za zamo četiri mjeseca postojanja mogu se pohvaliti sa već sedamnaest medalja i podmlatkom s kojim  se ne bi obrukali ni na bilo kojem svjetskom takmičenju.

Trener Anto Katić, inače Gonjovakufanin/Uskopljak – kako se kome više sviđa, na nagovor roditelja djece koja se bave karate sportom, oformio je klub Kumite krajem prošle godine i od tada rastu svakim danom. Uz pomoć roditelja djece koji mu pružaju bezrezervnu podršku, a od kojih su neki i dio osnivačih članova kluba, Anto sa djecom niže uspjehe i bez predaha radi skoro pet dana u sedmici. Treninge održava u dvorani Srednje Strukovne škole i sportskom centru Pliva gdje su, kako kaže treninzi posebno maštoviti i kvalitetni.

 „Klub je počeo sa radom krajem prošle godine kada smo se upisali u karate savez SBK i BiH i automatski smo se evidentirali i u svjetsku karate federaciju VKF.  Nakon četiri mjeseca efektivnog rada mogu reći da imamo 38 članova odličnih i talentovanih članova. Do sada smo imali 4 takmičenja 2 državna i 2 intrenacionalna i sa svakog smo donosili medalje. Do sada ih je ukupno sedamnaest a nadamo se da će ih uskoro biti još puno više“ – rekao je za senzor24 trener Katić.

 Ko u Tuzli uzme medalju taj nešto i vrijedi

Članovi Kumite kluba vrijedno treniraju i spremni su za takmičenja koja dolaze. Nedavno su u Tuzli uzeli dvije medalje  gdje je učešće uzelo čak osam država.  

„Zna se da ko u Tuzli uzme medalju taj nešto i vrijedi. Tu se odigravaju državna, nacionalna i intrenacionalna takmičenja. Na posljednjem takmičenju  u Tuzli  gdje je ukupno učestvovalo 1028 takmičara iz osam zemalja i gdje su klubovi dolazili sa po 50 svojih takmičara mi smo sa svojih teset članova uspjeli osvojiti dvije medalje što je za nas ogroman uspjeh. Naša djeca s kojima se ponosimo su : Una Cerić Zulum, Magdalena Kokalović, Elena Lozić, Ajla Duranović, Esma Popaja, Amna Šljivo, Sergej Kulenović, Emir Hodžić, Tomislav Katić, samo su neki od izuzetno talentovanih mladih karataša.  Pomenuo bih još dva mlada talentovana  karataša koji mogu daleko stići, a to su Filip Budeš – 2008.godište i mladi Petar Miketa. Svi su oni jednako talentovani , ipak u ovom sportu upornost i htjenje igra presudnu ulogu.

Članarina ne nije uslov nego je poželjna i ne smije biti prepreka između djeteta i sporta

Klub se za sada finansira isključivo članarinama koja kako kaže trener Katić iznosi 25 maraka mjesečno. Obzirom da su veoma mlad klub još uvijek nisu od onih koji dio svojih finansijskih troškova pokrivaju iz općinskog granta za sport.

„Članarine su za sada one kojima pokrivamo svoje troškove putovanja, kotizacije treninga i takmičenja. Ipak članarina nikada ne smije biti prepreka da neko dijete ukoliko to želi ne trenira. Članarina je poželjna ali nije uslov.

 Mlad smo klub i još uvijek nismo dio općinskog proračuna, ali sve u svoje vrijeme. Istakao bih ovom prilikom pomoć načelnika Edina Hozana koji nam je zaista na najbrži mogući način obezbijedio prijevoz na takmičenje i ovom prilikom se još jednom zahvaljujem. Također Pile Dujić iz firme Metalling pokrio je veći dio naših troškova pri odlasku na takmičenje u Split. Stalnih sponzora još nemamo, ali nigdje ne žurimo, doći će vrijeme i za to. Mi radimo a rezultati neće izostati.“- naglasio je trener Anto.

Svi koji se žele učlaniti u Kumite klub mogu to učiniti putem njihovog fejzbuk profila Kumite Jajce ili pozivom na broj telefona 063 718 334 i kako kažu svi su dobrodošli.

 Svakako , svi su dobrodošli. Naš klub ima jasnu viziju da se u što bržem periodu pojavimo u nekom višem državnom i internacionalnom nivou, nadamo se da će nam se želje i ostvariti – radimo prema tome . Sutra navečer idemo na takmičenje u Viroviticu u Hrvatsku, gdje ćemo pokazati svoj maksimum i boriti se za medalju. Grad virovitica je prijateljski grad Jajca i kao takav već nam je obezbijedio dobar i jako povoljan smještaj u centru grada. Imaćemo priliku družiti i nadam se odmorni nastupiti i pokazati najbolje od sebe.

Agić A.Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement