Connect with us

Jajce Online

Uspješna odbojkašica koja liječi ljude: Lijepa Zerina Suljić ruši sve …

Avatar

Published

on

Za Zerinu Suljić iz Srebrenika odbojka i medicina uvijek su bili izvori sreće i zadovoljstva. Ova ambiciozna djevojka nosi kapitensku traku u superligašu FBiH Odbojkaškom klubu Gradina – Herceg iz Srebrenika, a ujedno je specijalizant interne medicine na UKC-u Tuzla.

– Motivi koji su me najviše pokretali su želja za dobrim zdravljem, osjećaj zadovoljstva, uspješnosti, osjećaj probijanja ličnih barijera i vjera u težak rad. Uvijek mi je bilo važno da me niko ne sputava u mom izboru, jer sam bila sigurna u sebe. Imala sam jasan cilj, što je veoma važan motivator i pokretač u životu – kaže Zerinu Suljić, koja je oduvijek imala veliku podršku roditelja.

Smatra da je odbojka najbolji izbor za svaku osobu koja želi biti aktivna u sportu, a radi zahtjevan i odgovoran posao kao što je medicina.

– Ovo je klub koji ima dosta razumijevanja, tako da se prilagođavaju mojim obavezama i uvijek mi izlaze ususret koliko mogu. Trenutno smo među prve tri ekipe u ligi i cilj nam je da završimo sezonu bez povreda. Nakon toga želimo okupiti što više mlađih igračica koje bi jednog dana mogle da nas kvalitetno zamijene i održe tradiciju našeg kluba – govori Suljić.

Kao kapiten, uvijek je spremna pomoći i biti podrška ekipi.

– Pokušavam održati harmoniju te napraviti neki red na terenu. Kod nas svako ima svoj zadatak i s lakoćom ga izvršava. Mi smo složna ekipa i dosta samo uigrane pošto igramo skupa duže vremena tako da se ne bojimo protivnika. Naprotiv, veći nam je izazov igrati protiv jakih ekipa – ističe naša sagovornica.

Zerina je jedna od najmlađih specijalizanata interne medicine, pred kojom je dosta izazova i učenja.

– Smatram da sam izabrala dobar i kvalitetan poziv. Ako uz sav taj kvalitet uskladite sport i privatni život, onda ste kompletna ličnost. Osoba koja brine o svom zdravlju, koja ima zdrave navike i zdrav način razmišljanja, jedino će takva i biti cijenjena kao ljekar – dodaje Suljić te naglašava da, ukoliko brinemo o svom tijelu, ne samo da ćemo bolje izgledati nego ćemo se i bolje osjećati, biti zdraviji, poletniji i energičniji.

Suljić: Izabrala dobar poziv FOTO: PRIVATNI ALBUM

 

Potcrtva da je najvažnije biti svjestan sebe i svog izgleda i znati uživati u životu.

– Ne zaboravite da je ”sretna žena lijepa žena”. Bitno je izabrati hobije koji nas ispunjavaju i dobro birati ljude s kojima ćemo se družiti. Do sada su me uvijek pratili pozitivni komentari. Sretna sam i ispunjena djevojka u svakom smislu – govori ova svestrana djevojka iz Srebrenika koja voli dosta putovati.

Omiljeni grad joj je Pariz, a država Turska.

Dvostruku karijeru nastoji imati još nekoliko godina.

– Biti fizički aktivan i brinuti o svom zdravlju je postao moj stil života. Sve ima svoj početak i kraj pa tako i moja odbojkaška karijera. Također, namjeravam upisati i nutricionizam kako bih se maksimalno posvetila osobama koje imaju probleme s ishranom kao i sportistima koji žele smanjiti rizik od povreda i izgraditi što bolju i uspješniju karijeru – zaključuje Zerina Suljić, koja u budućnosti želi što više napredovati i postepeno ostvarivati svoje ciljeve.

Suljić: Sretna i ispunjena djevojka

Suljić: Sretna i ispunjena djevojka FOTO: PRIVATNI ALBUM

 

(avaz)

Objava Uspješna odbojkašica koja liječi ljude: Lijepa Zerina Suljić ruši sve predrasude pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement