Connect with us

BiH

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju koalicije “Moja adresa: Srebrenica”

Avatar

Published

on

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju koalicije “Moja adresa: Srebrenica”

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da nije povrijeđeno pravo apelanta – koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, koju čine stranke SDA-SBiH-SBB-PDA, u vezi sa pasivnim biračkim pravom propisanim Izbornim zakonom BiH.

“Ustavni sud je zaključio da je apelantu bilo omogućeno da se, u skladu sa članom 4.4 Izbornog zakona, prijavi da učestvuje na izborima za načelnika opštine i Skupštinu opštine Srebrenica, pri čemu se u pogledu rokova i načina glasanja vodilo računa i o izuzetno otežanom ili prekinutom poštanskom saobraćaju uzrokovanom epidemijom virusa korona”, navedeno je u saopštenju Ustavnog suda BiH.

U saopštenju su dodali da je apelantu bila omogućena i zaštita izbornog prava putem Izborne komisije i Apelacionog odjeljenja Suda BiH.

Podsjetimo, Bošnjaci su 21. februara bojkotovali ponovljene izbore za načelnika opštine i Skupštinu opštine u Srebrenici na kojima je za načelnika izabran zajednički kandidat srpskih stranaka Mladen Grujić.

Izbori su bojkotovani na poziv koalicije političkih stranaka inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” jer, kako su naveli, nije ponovljeno glasanje putem pošte za Srebreničane koji žive širom svijeta.

BHRT

The post Ustavni sud BiH odbacio apelaciju koalicije “Moja adresa: Srebrenica” appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement