19.8 C
Jajce
Srijeda, 5 listopada, 2022
BiH

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju koalicije “Moja adresa: Srebrenica”

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da nije povrijeđeno pravo apelanta – koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, koju čine stranke SDA-SBiH-SBB-PDA, u vezi sa pasivnim biračkim pravom propisanim Izbornim zakonom BiH.

“Ustavni sud je zaključio da je apelantu bilo omogućeno da se, u skladu sa članom 4.4 Izbornog zakona, prijavi da učestvuje na izborima za načelnika opštine i Skupštinu opštine Srebrenica, pri čemu se u pogledu rokova i načina glasanja vodilo računa i o izuzetno otežanom ili prekinutom poštanskom saobraćaju uzrokovanom epidemijom virusa korona”, navedeno je u saopštenju Ustavnog suda BiH.

U saopštenju su dodali da je apelantu bila omogućena i zaštita izbornog prava putem Izborne komisije i Apelacionog odjeljenja Suda BiH.

Podsjetimo, Bošnjaci su 21. februara bojkotovali ponovljene izbore za načelnika opštine i Skupštinu opštine u Srebrenici na kojima je za načelnika izabran zajednički kandidat srpskih stranaka Mladen Grujić.

Izbori su bojkotovani na poziv koalicije političkih stranaka inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” jer, kako su naveli, nije ponovljeno glasanje putem pošte za Srebreničane koji žive širom svijeta.

BHRT

The post Ustavni sud BiH odbacio apelaciju koalicije “Moja adresa: Srebrenica” appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

BIHAMK: Mokar ili vlažan kolovoz, u višim predjelima moguća poledica

Jajce Online

Najbolji radnik je zadovoljan radnik

Jajce Online

Butković za BHRT: Potraga za nestalima i budućnost mladih u fokusu ovogodišnjeg obilježavanja srebreničkog genocida

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!