9 C
Jajce
Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
Jajce

Uz sudjelovanje više od 100 svećenika i uz mnoštvo vjernika: U Jajcu sahranjen fra Stipo Karajica

U Jajcu je danas uz mnoštvo vjernika iz Jajce te župa Rama, Bugojno, Uskoplje, Sesvetska Sopnica, Kotor Varoš i brojnih drugih sahranjen fra Stipo Karajica.

Misa zadušnica slavljena je u jajačkoj župnoj crkvi Uznesenja BDM koja je bila premala za sve koji su se željeni oprostiti od ovog čovjeka velike vjere i beskrajne energije koje ga nisu napuštale do posljednjeg dana ovozemaljskog života.

Misu je predvodio provincijal Provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić koje se emotivnim riječima oprostio od dugogodišnjeg prijatelja i brata franjevca fra Stipe. U oproštajnom govoru, provincijal Dadić je između ostalog rekao:

“Fra Stipo je bio čovjek duboke vjere, zato je mislio, govorio i naviještao Radosnu vijest i djelovao, što može potvrditi veliki broj ljudi koji su ga poznavali. Poput magneta znao je privući ljude vjeri zbog ljubavi, napravio je to jer je sam bio pobuđen ljubavlju. Bio je raspoložen i živio optimizam; bio je dobronamjeran i mijenjao ljude; bio je širok i ljudima širio obzorja; prijateljevao sa svima, i onima na poziciji, i onima osamljenima. Izgubili smo gromadu od čovjeka i fratra. Nije više s nama, a sad je, promatrano očima vjere, još više s nama. I bit će s nama koliko ga budemo živjeli u svojoj stvarnosti”.

Od fra Stipe su se između ostalih, oprostili i predsjednik HDZ BiH i HNS Dragan Čović i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, te blizak osobni prijatelj Miroslav Škoro.

 

Povezane vijesti

CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

Glavni Urednik

Nova saradnja COD Jajce i Heinrich Boll fondacije

Jajce Online

Sažetak izbora na području Jajca

Glavni Urednik