Connect with us

BiH

Vatrogasci iz Lištana uspješno gase požare na više lokacija

Avatar

Published

on

Vatrogasci iz Lištana uspješno gase požare na više lokacija

BiH

Livno

Zbog velike udaljenosti od grada i nemogućnosti dolaska livanjskih vatrogasaca na nepristupačne terene, bili su, kažu, primorani se sami zaštititi

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Sv. Ana” iz Lištana već nekoliko dana aktivno je na gašenju požara na području više livanjskih sela gdje je uglavnom gorjela suha trava, nisko raslinje, te šuma.

Kako su za Fenu kazali iz ovoga vatrogasnog društva, požari su bili na području livanjskih naselja Ljubunčić, Donji Rujani i Lištani, a dolaskom i angažiranošću njihovih 25 vatrogasaca oni su ubrzo sanirani i stavljeni pod kontrolu.

Vatrogasci iz Lištana se kroz cijeli tjedan bore s požarima koji su postali učestali. Od četiri požara, dva su bila zahtjevnija, jer je vatrena stihija ušla u šumu te se na jednom mjestu opasno približila obiteljskim kućama. Međutim, uz dobru organizaciju i spremnost naših momaka svaki požar je stavljen pod kontrolu, ističu vatrogasci.

Potaknuti prije dvije godine katastrofalnim požarima na području Općine Livno, a posebno na području Lištani, lokalno stanovništvo je odlučilo i prošle godine osnovalo Dobrovoljno vatrogasno društvo “Sv. Ana”.

Zbog velike udaljenosti od grada i nemogućnosti dolaska livanjskih vatrogasaca na nepristupačne terene, bili su, kažu, primorani se sami zaštititi.

Kako su imali i požare koji su se proširili iz Republike Hrvatske preko planinskog masiva Dinare, uspostavili su suradnju i s vatrogascima iz Splitsko-dalmatinske županije koji su im čak i donirali jedno vozilo i nešto opreme.

Trenutno, DVD “Sv. Ana” iz Lištana broji 35 članova, posjeduju dva vatrogasna vozila, osobne i druge opreme, a rade i na izgradnji objekta koji im je neophodan za skladištenje tih vozila i opreme.

Fokus.ba

Objava Vatrogasci iz Lištana uspješno gase požare na više lokacija pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement