Connect with us

BiH

Važno saopštenje za sve stanovnike Jezera

Avatar

Published

onBudući da je u opštini Jezero usljed obilnih padavina, a koje su bile najavljene od Hidro-meteorološkog Zavoda Republike Srpske i to u periodu od 12.05.2019. godine pa do 15.05.2019. godine, došlo do naglog porasta vodostaja i bujanja rijeka Plive, Jošavke i Perućice.
Formiran je Štab za vanredne situacije opštine Jezero koji djeluje na terenu zajedno sa pripadnicima Policijske stanice. Ovim putem obavještavamo javnost kao i mještane da je Štab pribjegao sprovođenju neophodnih aktivnosti i mjera u cilju zaštite i spasavanja imovine i stanovništva opštine Jezero.
Napominjemo da je put ka naseljenom mjestu Ljoljići zatvoren, kako preko Plavog mosta, tako i iz pravca opštine Jezero i da je onemogućen prelazak za motorna vozila i za pješake, te je prelaz u istoimeno mjesto moguć jedino zaobilaznim seoskim putem preko Čerkazovića.
Pozivamo stanovnike Ljoljića da u slučaju hitnosti i eventualne potrebe za prevozom bolesnih lica obavijeste Stanicu policije ili Civilnu zaštitu opštine Jezero. Takođe je zatvoren i lokalni put 21. Novembar. Na magistralnom putu M5 saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a regionalni put R415 je zatvoren za saobraćaj, te se isti odvija sporednim lokalnim putem Ulicom Cara Lazara.
Pozivamo stanovnike naseljenog mjesta Prisoje na dodatni oprez, zbog aktiviranih klizišta iz 2014. godine.
Nastava u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ će biti obustavljena 15.05.2019. godine zbog opšte sigurnosti učenika.
Upozoravaju se stanovnici opštine Jezero da je usljed nestabilnih vremenskih prilika i velike količine padavina došlo do povećanja vodostaja rijeka i do poplava na području većeg dijela opštine Jezero, te se preporučuje da se voda za piće prokuva prije upotrebe.
Štab za vanredne situacije opštine Jezero sa visokim stepenom pažnje i pripravnosti prati situaciju na terenu, te ukoliko dođe do pogoršanja uslova, isti će donijeti Odluku o proglašenju vanredne situacije.
Vodostaj rijeke Plive je u stalnom porastu, poplavljeno je više od 15 domaćinstava i dodatnih objekata, te apelujemo na stanovništvo da pomno prati novonastalu situaciju i to sa povećani stepenom opreznosti i pažnje, te da u slučaju hitnih situacija (prevoza bolesnika, eventualne potrebe za evakuacijom i sl.) kontaktiraju Policijsku stanicu na broj telefona 050/291-003 i službu Civilne zaštite Jezero na broj telefona 065/993-058, stoji u saopštenju Opštine Jezero.
Objava Važno saopštenje za sve stanovnike Jezera pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement