Connect with us

Jajce Online

Večeras koncert za ‘Vodopad ljubavi’

Avatar

Published

on

Kulturno umjetničko društvo “Stari grad Jajce” uz podršku prijatelja organizira humanitarni koncert za Udruženje djece s posebnim potrebama “Vodopad ljubavi”.

Koncert će se održati u četvrtak, 20. juna u pozorišnoj sali Doma kulture, a počet će u 19 sati. Karte će se prodavati po simboličnoj cijeni u iznosu od 3,00 KM. Obezbjeđen je besplatan prijevoz sa “Glamočić bus” iz Bistrice, Divičani i Lupnice u 18.30 sati.

Učesnici humanitarnog koncerta pored domaćina KUD “Stari grad Jajce” bit će KUD “Prijatelji” iz Jajca, KUD “Pliva” iz Jezera te Plesni centar “Zumba” Jajce te Magdalena Bogić, a specijalni gosti na ovom humanitarnom koncertu bit će Sportsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) “Zlatni ljiljani” iz Inzbruka.

O udruženju

Grupa mladih Jajčana, koji su se sticajem okolnosti okupili zahvaljujući organizacijama USAID, IRI i Magacin Kabare, pod nazivom „Pogled u budućnost“ prvenstveni cilj bio je osnivanje udruženja za djecu s posebnim potrebama “Vodopad ljubavi”, što su na kraju i uspjeli unatoč raznim pravnim i drugim zavrzlama, na radost mnogih roditelja koji su formiranje udruženja ove vrste čekali dugi niz godina.

Prostorije se nalaze u ulici Maršala Tita i u njima se odvija nekoliko aktivnosti  kao što je opća radionica (pisanje, čitanje, slušanje i razumijevanje, govorne vježbe, opće znanje…), kreativne radionice (uz uporabu različitih tehnika i materijala), sportske i fizioterapijske radionice, glazbene radionice ili muzikoterapija i slobodne aktivnosti (ples, šah i sl.)

Aktivnosti vode uglavnom volonteri koji su svoje slobodno vrijeme odlučili provesti s djecom te na taj način pružiti im priliku za međusobno druženje, sticanje novih vještina i znanja.

Ako želite novčanom donacijom pomoći osposobljavanju prostorija Udruženja “Vodopad ljubavi” možete to učiniti uplatom na njihov račun: 306 000 293 9267 683.

„Biti roditelj djece s poteškoćama je predivan, ispunjujući osjećaj koji od vas čini u isto vrijeme i najnježniju i najsnažniju osobu na svijetu!“, poruka je roditelja „Vodopada ljubavi“ iz Jajce.

 

 

 

(Jajce Online)

 

Objava Večeras koncert za ‘Vodopad ljubavi’ pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement