Connect with us

BiH

Večeras počinje emitovanje programa televizije Herceg-Bosna

Avatar

Published

on

Emitovanje eksperimentalnog programa Televizije Herceg-Bosne počinje večeras, rekao je Srni direktor RTV Herceg-Bosne Stipe Galić.

“Eksperimentalno emitovanje će trajati do kraja ljeta, a od jeseni je plan da se krene u punom kapacitetu sa planiranim programima”, kaže Galić.

On je objasnio da je riječ o nadogradnji postojećeg sistema koji egzistira od 1993. godine, te da je RTV Herceg-Bosne sada postala većinski vlasnik Hrvatske radiotelevizije Kiseljak, televizije “Oskar C” i internet televizije “Prvi TV”, te će preko tih kanala emitovati program RTV Herceg-Bosne.

Galić je istakao da RTV Herceg-Bosne nije nikakva zamjena za RTV kanal na hrvatskom jeziku u okviru postojećeg RTV sistema BiH.

“Kanal na hrvatskom jeziku u okviru RTV sistema BiH je ustavno pravo Hrvata i mi ćemo ga dobiti. Televizija Herceg-Bosne je nadogradnja sistema koji smo imali”, naveo je Galić.

On vjeruje da će ovaj medijski projekat uspjeti, jer su sve hrvatske političke opcije konsenzusom kroz Hrvatski narodni sabor BiH podržale Televiziju Herceg-Bosne.

“Sve opštine, gradovi i kantoni s hrvatskom većinom su se obavezale dati podršku i sufinansirati RTV Herceg-Bosne”, dodao je Galić.

Direktor RTV Herceg-Bosne ističe da je bilo važno okupiti sve hrvatske medije koji imaju dozvolu za zemaljsko emitovanje, te su tako putem televizija “Kis” i “Oskar C” dobili pokriveno područje od oko milion gledalaca, koje će preko kablovske platforme biti još veće, dok radijskom ferkvencijom pokrivaju 80 odsto područja u BiH.

“Okosnica programa RTV Herceg-Bosne je informativni program. Naš prvi Dnevnik će biti emitovan večeras u 19.30 časova. U 17.00 časova imaćemo `Županijsku panoramu` koja će donositi sve relevantne informacije iz svih kantona u Federaciji BiH. U podne idu vijesti Radija Herceg-Bosne. Maksimalno ćemo pokušati sinhronizovati program radija i televizije”, kaže Galić.

On najavljuje da će se u programu naći i emisije iz sporta, kulture, politike, te dječiji program.

Galić je naveo da je Vlada Republike Hrvatske finansijski podržala obnovu prostorija RTV Herceg-Bosne kroz Kancelariju za Hrvate izvan Hrvatske i Kancelariju za stambeno zbrinjavanje.

On je dodao da postoji dovoljno kvalitetnih i obrazovanih kadrova koji će biti angažovani na RTV Herceg-Bosne, te da je RTV Herceg-Bosne otvorena za saradnju sa svim profesionalnim medijima.

 

 

(nezavisne)

Objava Večeras počinje emitovanje programa televizije Herceg-Bosna pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement