21.7 C
Jajce
Srijeda, 7 lipnja, 2023
Jajce

ŠAHOVSKI TURNIR: Velemajstor Dražić slavio u Jajcu

Danas je u hotelu „ Turist „ održan 3. Međunarodni šahovski turnir „Jajce 2023“ na kojem je sudjelovalo 108 šahista iz BiH, Austrije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, među njima devet velemajstora i sedam inter majstora.

Nakon uzbudljivih partija prvo mjesto pripalo je velemajstoru Siniši Dražiću iz Srbije koji je osvojio 7,5 poena, a iza njega su se plasirali Palac, Dizdarević, Lazić i Runić sa 7 poena, Rogulj, Savić, Lalić, Vukić, Lekić, Sekulić, Mrđa i Trkulja sa 6,5 poena itd.

Šahovski klub „Jajce“ se pokazao kao odličan organizator i domaćin koji je uz podršku načelnika Općine Edina Hozana obezbjedio nagradni fond od 4.040 KM, te vrhunske uvjete za igru. Turnir je odigran povodom obilježavanja Dana općine Jajce

a igralo se po švicarskom sistemu u 9 kola, sa tempom igre 12 minuta+ 3 sekunde po igraču. Direktor turnira bio je Adin Tatarević, zamjenik direktora turnira Zoran Crnoja a suci turnira bili su Miro Marjanović, IA – glavni sudac, Mirza Miralem, IA, te Sejfudin Miskić, dok je operater bio Belmir Miskić, NA.

     

centralna.ba

Povezane vijesti

Pokrenuta internet hajka na malobrojne Hrvate Majdana: Komu smeta spomenik stradalim Hrvatima?

Glavni Urednik

Jajčanin zbog 13,80 KM nanesene šete šumariji mora na sud

Jajce Online

Javni konkurs za dodjelu u zakup poslovnih prostora u Divičanima i Vincu

Glavni Urednik