Connect with us

BiH

Veleposlanstvo SAD u BiH: Implementirati odluku Ustavnog suda BiH u sl…

Volim Jajce

Published

onBosni i Hercegovini su potrebni slobodni, fer i vjerodostojni izbori u 2018. godini. Izbori se moraju održati, a rezultati implementirati, smatraju u Veleposlanstvu SAD u BiH.
“Svi amandmani na Izborni zakon moraju imati široku političku podršku i približiti zemlju europskim standardima. Jasno je da treba hitno rješavati pitanje neophodnih izmjena u vezi sa izborima za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH u slučaju ‘Ljubić’. Duboko smo uvjereni da ova nastojanja moraju biti u skladu sa odlukama Ustavnog suda BiH i prethodnim odlukama Europskog suda za ljudska prava”, poručili su iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD na upit Vijesti.ba.
SAD su zajedno s partnerima iz međunarodne zajednice apelirale na političke lidere da zajednički, u duhu kompromisa, rade na usvajanju neophodnih amandmana na Izborni zakon.
Tijekom proteklih nekoliko mjeseci, Veleposlanstvo SAD i Misija EU sudjelovale su u seriji pojedinačnih i zajedničkih sastanaka političkih stranaka u namjeri da se omogući dijalog koji je neophodan za postizanje konsenzusa i pronalaženje domaćeg rješenja koje uživa široku političku podršku, pišu Vijesti.ba.
“I dalje apeliramo na sve političke stranke da nastave s dijalogom koji je u duhu kompromisa. Ovo je najbolji put da se u listopadu održe izbori i implementiraju rezultati”, poručili su iz Velposlanstva SAD-a u BiH.
Dnevnik.ba

SrodnoFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement