Connect with us

BiH

“Veliću, zbog korone su ti i džamije prazne, a i to je jedan od predznaka sudnjeg dana”

Avatar

Published

on

“Veliću, zbog korone su ti i džamije prazne, a i to je jedan od predznaka sudnjeg dana”

Javnost u BiH, nakon objave imama džamije Ferhadije u Sarajevu Muhameda Velića, ogorčena je. S tim u vezi, uslijedile su burne reakcije i oštre kritike.

Korisnik Facebook-a, čiji naziv profila glasi Jaan Amir Alić, oštro je osudio riječi imama te na svom profilu uputio oštru kritiku.

Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti..

Objava Muhameda Velića, imama džamije Ferhadije u Sarajevu, povodom otkazivanja parade ponosa, javnost u BiH je

“Mene su u mektebu ucili da kad ljudi prestanu kretati oko Kabe, cini tavaf da ce biti sudnji dan. Isto tako mi je hodža govorio, da kad dzamije budu prazne opet ide dedžal i sudnji dan. U pandemiji korone su se desile obje stvari, a sudnjeg dana nije bilo.

Ali nesto je Bog i tu poslao opomenu, mozda je neko bio licemjerena i krive stvari radio?

Efendiji Velicu bih porucio da je mnogo bezobrazno i neumjesno u najvecoj katastrofi modernog doba ista gledati kao pozitivno jer radi te katastrofe evo i dzamije su mu prazne.

Jos bih volio da nauci pojam LGBT zajednice pa da vec kad koristi izraze, pravilno ih koristi. Radi sebe, jer mnogo je njegovih kolega, dzematlija dio takve jer masovno su prisutni po drustvenim mrezama koje sluze za upoznavanje takve zajednice.

Takvi nisu bili na paradi, iako su dio zajednice. Nisu evo ni po dzamijama, jer ni to sad ne moze. Na paradi su bili gradjani koji su pruzili otpor korumpiranom sistemu i borili se za ljudska prava. I to cak mnogo vise njih koji nisu bili dio LGBT populacije. Samo su bili drustveno odgovorni.

Zato efendija, ne sudi ti o vjernicima, ljudima. Nego brini se o ovim predznacima sudnjeg dana radi te iste korone. To je tvoj domen.”

Objava “Veliću, zbog korone su ti i džamije prazne, a i to je jedan od predznaka sudnjeg dana” pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement