Connect with us

Jajce

Velid Hrnjić: Do sljedeće biciklijade, vedro!

Avatar

Published

on

Još jednom smo dokazali da je naše društvo sposobno za organizaciju ozbiljnih manifestacija. Uspješno je održana 11. Tradicionalna biciklijada dolinom Plive.

Novitet ove godine je izmjena trase kojom se vozilo. U duhu sporazuma o očuvanju i unapređenju rijeke Plive kao prirodne vrijednosti I turističkog potencijala, potpisanog između tri načelnika, započeti su radovi na uređenju biciklističko šetačke staze od Jajca do Šipova.
Načelnica Jezera, Snežana Ružičić, svoj dio staze je već ranije uredila,a načelnik općine Jajce Edin Hozan je odmah pokrenuo aktivnosti na uređenju našeg dijela staze trasom nekadašnje uskotračne pruge.

Iako je bilo premalo vremena uspio je osposobiti za našu manifestaciju, tako da smo nakon 10 godina bili u prilici voziti trasom koja je prvobitno i bila planirana. Ove godine zabilježili smo veliki broj učesnika, preko 200. Imali smo goste iz Travnika, Banja Luke, Bugojna, Mrkonjić Grada i Novog Travnika.
Najmlađa učesnica je bila Nea Zlatarević, s nešto manje od tri godine,dok je najstariji učesnik bio Halim Ribić iz Jezera,82 godine.
Diplomu za najsimpatičniju učesnicu je dobila Mia Gajić iz Jezera.Najoriginalniji bicikl vozio je Niko Glamočak, a diplomu za najbrojniji porodicu na biciklijade dobila je porodica Rađene. Također su dodijeljene diplome za učešće na svim dosadašnjim biciklijadama Rusmiru Žužiću i Kemalu Julardžiji.

Zahvalnice za učešće i pomoć pri organizaciji dodijeljene su: Biciklističkim klubovima iz Travnika i Bugojna, Limenoj glazbi iz Jajca ,Rafting klubu Jajce, kolektivu RTV Jajce, hotelu Turist ’98, te opštinama Jajce, Jezero i Šipovo.
Na kraju moram u ime društva zahvaliti članovima bez kojih ne bi bilo moguće organizirati ovakvu manifestaciju, a to su: Merima Popaja,Mia Zlatarević, Kenan Popaja, Muhedin Agić, Sead Hadžić, Enes Zjajo, Ahmet Šeremet, Mirko Ljubez, Kemal Julardžija i Leni Hrnjić. Do sljedeće biciklijade, vedro, napisao je ba Fb grupi Velid Hrnjić, predsjednik PD “Ćusine”.
 
 
(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement