24.1 C
Jajce
Petak, 24 rujna, 2021
Klik Jajce
BiH Volim Jajce

Vijećnici OV Jajce protiv MHE u Jajcu!

Inicijativa pokrenuta prije nekoliko dana od strane predsjedatelja OV u tehničkom mandatu g. Ive Šimunovića, da se svi vijećnici novoga saziva Općinskoga vijeća Jajca svojim potpisom izjasne protiv gradnje MHE na rijekama Plivi i Vrbasu, kao i na cijelome području općine Jajce, privedena je kraju, te je nadležnom ministarstvu upućen dopis na daljnje postupanje.

Dvojica vijećnika dala su izdvojeno mišljenje o ovoj inicijativi, te su svoj potpis s očitovanjem uputili kao prilog ovoj inicijativi. No, apsolutno su protiv gradnje bilo kakvih MHE na području naše općine.

Kao što to i inače biva kod nas u Jajcu, pojedini vijećnici nisu podržali ovu inicijativu (vijećnici SDA su odbili potpisati predloženi tekst), te su zbog, navodno proceduralno-formalnih razloga odbili staviti svoj potpis na zajedničku izjavu. No, ipak su na kraju i oni nadležnom ministarstvu KSB/SBK dostavili svoje mišljenje, kao službeni stav Kluba vijećnika (SDA), u kojem se očituju da su i oni protiv gradnje MHE, ali uz napomenu “izuzev onih za koje je već izdata saglasnost i započeta izgradnja“, ma što to značilo.

Dakle, sve političke stranke i svi izabrani vijećnici u novom sazivu OV Jajce nedvojbeno su protiv gradnje MHE. Očekujemo da će ova inicijativa biti potvrđena i na jednoj od prvih sjednica OV, te da će se naši politički predstavnici ubuduće ponašati dosljedno svojim javno iznesenim stavovima po ovom pitanju.

 Feed: VolimJajce.com

Povezane vijesti

Fudbaleri Paul Pogba i Achraf Hakimi iskazali solidarnost sa Palestincima

Jajce Online

Dobitnica lutrije pronađena mrtva

Jajce Online

Prosvjetari u Krajini i dalje traže platne koeficijente koje imaju upo…

Jajce Online