Connect with us

BiH

Više od hiljadu putnika brzim vozom i autobusima stiglo do mora

Avatar

Published

on

Zanimanje građana za turističke ture Željeznicama FBiH na relaciji Sarajevo-Čapljina sa ugovorenim autobuskim vezama prema Neumu, Makarskoj i Splitu veoma je veliko interes za putovanjem na ovim relacijama raste iz sezone u sezonu. Od 15. juna do 31. jula, brzim vozom i autobusima prevezeno je više od hiljadu putnika prema moru, što potvrđuje činjenicu da su Željeznice FBiH prepoznale potrebe svojih putnika , kazali su nam iz Službe za odnose s javnošću Željeznica FBiH.

Vozom koji u jutarnjim terminima saobraća na relaciji Sarajevo-Čapljina svakodnevno u prosjeku se preveze 171 putnik, od toga oko 35 putnika nastavi svoje putovanje ugovorenim autobuskim prijevozom prema Neumu, Makarskoj i Splitu. Večernjim vozom iz Čapljine prema Sarajevu svakodnevno se preveze u prosjeku 145 putnika, od toga oko 30 sa ugovorenim povratnim putovanjem iz Neuma. Najveći interes vlada za destinaciju Sarajevo-Čapljina-Neum, zbog osiguranja povratnog putovanja, te za Gradac, Makarsku i Split u jednom pravcu. Usluge u BH vozovima su izuzetno kvalitetne, nudi se vožnja prvom i drugom klasom, usluge bifea, topli i hladni bezalkoholni napici, WI-FI, klima (moderni vakum toaleti), dodaju iz Službe za odnose s javnošću.

Željeznice FBiH od 15. juna do 31. augusta uveli su liniju brzim vozom Sarajevo – Čapljina. Po dolasku u Čapljinu putnici presjedaju u autobus koji voze prema Neumu, Makarskoj i Splitu. Sezonski voz iz Sarajeva polazi svakog jutra u 7.15 sati, a iz Čapljine se za Sarajevo kreće u 19.25 sati.

Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo – Neum u jednom pravcu iznosi 20,30, a cijena povratne 33,30 maraka. Rok važenja povratnih voznih i autobuskih karata je 15 dana. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30, a za Split 34,30 maraka. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen. Sve karte za voz i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH.

 

 

(Faktor.ba)

Objava Više od hiljadu putnika brzim vozom i autobusima stiglo do mora pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement