Connect with us

BiH

Više stotina pripadnika boračke populacije u Sarajevu obilježilo Dan d…

Avatar

Published

on

Više stotina pripadnika boračke populacije u Sarajevu obilježilo Dan d...

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općina Centar Sarajevo organizirala je druženje u Domu mladih na kojem su prisustvovale porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi i nekoliko stotina boraca Armije i MUP-a RBiH.

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općina Centar Sarajevo organizirala je druženje u Domu mladih na kojem su prisustvovale porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi i nekoliko stotina boraca Armije i MUP-a RBiH.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić istakao je da fašizam u našoj
domovini nažalost još nije pobijeđen.

“Mi se i dalje moramo boriti protiv fašizma, ali nećemo se umoriti. Naša okupljanja ovakvog tipa će biti tradicionalna svake godine u isto vrijeme. Da ne bi neko ispisivao historiju koja nema veze sa istinom, onda mi moramo zapisivati i govoriti. Ukoliko ne budemo mi pisali, obezbjedit ćemo prazan prostor i dobit ćemo još nekog Petera Hankea. Moramo bilježiti važne događaje, datume i ličnosti. Svi oni koji su dali doprinos odbrani BiH moraju biti dio naše svakodnevice. Zato ćemo u narednim danima odati počast Paddy Ashdownu, Tadeuszu Mazowieckom, Aloisu Mocku i Mustafi Hajrulahoviću Talijanu. Uskoro će biti izrađene njihove biste i postavit ćemo ih na najprometnijim šetnicama u općini Centar”, istakao je Ajnadžić.

Predsjednik Upravnog odbora Koordinacije boračkih udruženja Općine Centar Enver Krluč zahvalio se prisutnim što su uveličali večerašnji skup.

“Nikad ne smijemo zaboraviti kako je nastajala naša domovina, kako su se Sarajlije goloruke branile od tada treće vojne sile u Evropi. Kao što ne smije izblijediti sjećanje na naše najhrabrije i najbolje sinove, tako ne smijemo zaboraviti ni njihove porodice. Zajedno sa lokalnom zajednicom realizujemo različite projekte, izgradili smo spomen obilježja, u kontinuitetu podržavamo najugroženije boračke porodice, stipendiramo djecu boračke populacije i realizujemo niz projekata namijenjenih pomoći ovoj populaciji. Nećemo stati na tome. Uložit ćemo dodatne napore u budućnosti i obećavam da ćemo branitelje lokalne zajednice još snažnije podržati novim projektima”, naglasio je Krluč.

Ovom prilikom uručene su i 63 jednokratne novčane pomoći pripadnicima boračke populacije, a koje je obezbijedila Općina Centar Sarajevo.

Klix.ba

Objava Više stotina pripadnika boračke populacije u Sarajevu obilježilo Dan državnosti pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement