Connect with us

BiH

Višković: Možemo Vijeće ministara formirati za jedan, ali bez uslovlja…

Avatar

Published

on

Višković: Možemo Vijeće ministara formirati za jedan, ali bez uslovlja...

BiH

“imamo rezoluciju”

Govoreći o radu Vlade RS i pokretanju odgovornosti i smjenama u menadžmentu javnih preduzeća koja imaju loše rezultate, Višković je naglasio da je pozvao direktora “Šuma RS” i saopštio mu da je on završio svoj dio posla, a da od njega očekuje nastavak

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković istakao je da Savjet ministara može biti formiran u toku jednog dana ili kada god strane u BiH, a prije svega stranke pobjednice izbora, to žele da učine bez uslovljavanja.

“Sve dok neka strana želi uslovljavati neku drugu, to se neće desiti. Ukoliko svi shvate da Savjet ministara treba Federaciji BiH koliko i RS, da treba jednom, drugom i trećem narodu, da trenutna blokada nanosi štetu svim narodima u BiH, i jednom i drugom entitetu, onda će odustati od uslovljavanja”, rekao je Višković.

On je naveo da čak i predstavnici evropske zajednice postavljaju pitanje zašto se ne pristupi formiranju Savjeta ministara, a potom pregovorima o godišnjem nacionalnom planu za članstvo u NATO-u i drugim otvorenim pitanjima.

“Očito je da pojedini političari iz Sarajeva misle da će RS odustati od svojih stavova. Nema od toga ništa! Imamo rezoluciju Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti i svi predstavnici RS su obavezni da je poštuju. Ne može niko iz Sarajeva očekivati da neki predstavnik RS zanemari tu rezoluciju. Nikada nisam volio koristiti termin izdaja, ali to bi zaista bila izdaja”, rekao je Višković za RTRS.

Govoreći o radu Vlade RS i pokretanju odgovornosti i smjenama u menadžmentu javnih preduzeća koja imaju loše rezultate, Višković je naglasio da je pozvao direktora “Šuma RS” i saopštio mu da je on završio svoj dio posla, a da od njega očekuje nastavak.

“Na tome ću istrajati. Sljedeći po toj odgovornosti su uprava preduzeća i Nadzorni odbor. Ne želim da se 24 sata dnevno i 30 dana u mjesecu bavim javnim preduzećem, šumskim gazdinstvima i njihovim problemima. Očekujem da to radi uprava javnog preduzeća. Od menadžmenta očekujem dalje poteze, a da ne bi bila priča samo o `Šumama` tako je sa svima”, kaže Višković.

On je poručio da će tražiti red, rad i disciplinu, te pozitivne poslovne rezultate.

“Negativni rezultati mogu samo biti posljedica više sile, a nikako ljudskog faktora”, naglasio je Višković.

Fokus.ba

Objava Višković: Možemo Vijeće ministara formirati za jedan, ali bez uslovljavanja pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement