Connect with us

BiH

Višković: Neprihvatljivo da se radioaktivno odlagalište gradi uz grani…

Avatar

Published

on

Višković: Neprihvatljivo da se radioaktivno odlagalište gradi uz grani...

BiH

Predsjednik Vlade RS

Na sastanku u Banjoj Luci entitetski premijer i Vranješ su razgovarali o početku izgradnje mosta na Savi u Bosanskoj Gradišci, kao i o daljnjim aktivnostima

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković rekao je danas da je jedno od najvažnijih pitanja za RS namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovske gore, istakavši da je neprihvatljivo da se odlagalište gradi uz granicu s BiH, u neposrednoj blizini rijeke Une i općine Novi Grad/Bosanski Novi.

Višković je upoznao novoimenovanog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj Aleksandra Vranješa da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS sprovodi aktivnosti na proglašenju Parka prirode „Una“, što je još jedan razlog da je odlagalište radioaktivnog otpada na ovom području neprihvatljivo.

Na sastanku u Banjoj Luci entitetski premijer i Vranješ su razgovarali o početku izgradnje mosta na Savi u Bosanskoj Gradišci, kao i o daljnjim aktivnostima koje slijede u vezi s izgradnjom graničnog prijelaza i pristupnih puteva uz budući most, saopćeno je iz Vlade RS-a.

Višković je tokom sastanka naglasio i važnost privredne saradnje, te značajan nivo izvoza u Republiku Hrvatsku koji ostvaruju privrednici RS.

Ambasador Vranješ je istakao da će u njegovom mandatu jedan od ciljeva biti i jačanje ekonomske diplomatije.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava Višković: Neprihvatljivo da se radioaktivno odlagalište gradi uz granicu s BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement