Connect with us

BiH

Višković: Za nabavku medicinske i zaštitne opreme 24 miliona KM

Avatar

Published

on

Višković: Za nabavku medicinske i zaštitne opreme 24 miliona KM

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potvrdio je danas da će 24 miliona KM biti uplaćeno Fondu zdravstvenog osiguranja za nabavku medicinske i zaštitne opreme za potrebe zdravstvenog sistema.

Nakon sjednice Upravnog odbora Fonda solidarnosti za obnovu RS, Višković je rekao da je izdvojio 13.310.000 KM za isplatu jednokratne novčane pomoći koju će od danas dobiti zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama.

Također, 16 miliona KM ide za poreze i doprinose za mart privrednim subjektima koji su odlukama Vlade RS-a zbog koronavirusa onemogućeni da posluju, a ta cifra nije konačna.

Višković je rekao da će odlukom o isplati poreza i doprinosa za april biti obuhvaćeno gotovo 30.000 radnika više nego za mart.

“Za te radnike će biti isplaćena najniža plata i uplaćeni porezi i doprinosi”, potvrdio je entitetski premijer.

Pozvao je nadležne u privredi da ne otpuštaju radnike, jer će im Vlada pomoći.

Budući da je Štab za vanredne situacije u RS donio zaključak o zabrani kretanja u dane Vaskrsa u tom bh. entitetu, danas će odlučeno da će, u određenom terminu, biti dozvoljeno izvođenje kućnih ljubimaca, najviše do dvije stotine metara udaljenosti od mjesta stanovanja, uz obavezno pridržavanje zaštitne mjere socijalnog rastojanja.

Izvođenje kućnih ljubimaca, u trajanju od 20 minuta, dozvoljeno je petak i subotu, u periodu od 22 do 23 sata, a u nedjelju od 20 do 21 sat.

bhrt.ba

Objava Višković: Za nabavku medicinske i zaštitne opreme 24 miliona KM pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement