21.7 C
Jajce
Srijeda, 7 lipnja, 2023
BiH Kultura Središnja Bosna

VITEZ: Ovoga vikenda započinju 8. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Osmi po redu Dani hrvatskog kazališta u BiH, koje već tradicionalno organiziraju Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez, u suradnji s Udrugom mladih “Enter”, započinju u vikendu koji je pred nama.

Ovogodišnju kazališnu smotru otvorit će predstava “Taximetar”, koja je rađena u koprodukciji GKM Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik. Predstava se igra u nedjelju, 7. 5. u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20,00 sati.

O predstavi “Taximetar: Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka “nužna reforma taxi sistema” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka.

U predstavi igraju Matej Baškarad i Marko Mirković. Scenografiju i grafički dizajn radila je Marina Božić, a tehnička podrška je Emin Šahdan. Izvršni producenti predstave su Ivan Sajević i Anto Bilić.

“Dani hrvatskog kazališta u BiH osim što su prerasli u tradiciju postal su mjesto divnih susreta ponajboljih amaterskih predstava na hrvatskom jeziku iz zemalja okruženja. Sigurni smo da će publika i ove godine uživati u sjajnim predstavama, a posebno nas raduju susreti s dragim prijateljima iz kazališnih skupina BiH, Hrvatske I Srbije. Na žalost, ovoga puta neće doći i naša sestrinska skupina Hrvatskog teatra “Maska” iz Munchena, međutim njih očekujemo već u rujnu ove godine”, kazao je u najavi Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Dani hrvatskog kazališta u BiH publici će i ove godine ponuditi ukupno dvanaest predstava, a nastupit će kazališne skupine iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Predstave će biti odigrane u Kazališnoj dvorani Vitez, a GKM-a Vitez su najavili i održavanje brojnih kazališnih radionica i panela.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Federalno ministarstvo kulture i športa te Općina Vitez.

Povezane vijesti

Austrijska policija traga za bivšim supružnicima iz BiH

Jajce Online

SAD: Zgrada Pentagona više nije pod blokadom

Jajce Online

Zemljotres u Hrvatskoj, osjetio se jak udar

Jajce Online