Connect with us

BiH

Vitez: Radovi na cestama stvaraju kilometarske gužve

Avatar

Published

on

Na lokalnim portalima, društvenim mrežama jučer se povela rasprava o kilometarskim kolonama u Vitezu uzrokovanim radovima na rekonstrukciji prometnica koje je između ostalih pokrenulo negodovanje mladog vijećnika Nikole Šarića ali je isto izrazila i i Općina Vitez.

“Izražavamo nezadovoljstvo dinamikom izvođenja radova i pozivamo odgovorne Investitora, Nadzor i Izvođača radova da ubrzaju izvođenje radova i da ako je moguće da radove izvode kada je magistralna cesta manje opterećena prometovanjem vozila” stoji u priopćenju Službe za poduzetništvo i lokalni razvitak Općine Vitez.

Iz tvrtke “Ceste company ” d.o.o. Kiseljak su kazali kako rade po dinamici i uklapaju se u vrijeme kada je promet najmanji, te su tako nekoliko puta radili cijelu noć, te tada imali negodovanje stanara koji žive blizu ceste i koji nisu mogli spavati od buke.

“Radovi na pripremi podloge za asfalt su pri kraju i za četvrtak i petak je planirano asfaltiranje kompletne raskrsnice. Radovi na samoj raskrsnici su od početka usporeni zbog velikog broja podzemnih instalacija (elektro, HT Eronet, BH Telecom, Telemach itd) morali smo dosta njih zaobići, što je dovelo do promjene projekta i projektiranja novih segmenata. Završni sloj specijalnog asfalta SMA predviđen je za kraj mjeseca”, poručili su iz Cesta te ovim putem zamolili za razumijevanje.

Direktor JP Ceste FBiH (Investitor) Ljubo Pravdić, kazao je da je upoznat sa cijelom problematikom, da je u kontinuiranoj komunikaciji s izvođačem radova ali i da prati upite od strane rukovodstva Općine Vitez.

Radovi su se otegli ali uvijek postoje dvije strane priče, te objektivni argumenti. Nemoguće je sve predvidjeti, no na ovom konkretnom projektu raskrsnice smo imali brojne poteškoće, od imovinsko-pravnih, nepredviđenih radova i trškova i problema s postojećom infrastrukturom ali i ogromne prometne frenkventnosti. Međutim, ovih dana će projekt definitivno biti priveden kraju a nadam se da ćemo uskoro početi i ove ostale koji su predviđeni za općinu Vitez, kazao je Pravdić

 

 

(drukciji.ba)

Objava Vitez: Radovi na cestama stvaraju kilometarske gužve pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement