Connect with us

Jajce

Vitezovi kraljevskog grada Jajca u spotu Crvene jabuke

Avatar

Published

on

Grupa Crvena jabuka objavila je spot za pjesmu “Tvrđava”, po kojoj će se zvati i novi album sarajevske grupe koji bi se sredinom oktobra trebao naći pred publikom.

U spotu koji je snimljen u Travniku pojavljuje se i glumački bard Josip Pejaković, a on je u pjesmi izrecitovao nekoliko stihova i dao joj posebnu težinu. Osim njega u spotu se pojavljuju vitezovi kraljevskog grada Jajca.

Režiju spota potpisuje Dalibor Mrdić, dok je producent nadolazećeg albuma Crvene jabuke Mirko Šenkovski Geronimo, koji je na njemu i većinski autor.

Osim njega kao autori se pojavljuju i Dino Muharemović, Samir Kadirić, Josip Pejaković, Goran Bubalo i Dragan Spajić Gale, a za miksanje je zadužen Marin Meštrović.

“Kolege muzičari i pjevači koji su imali priliku čuti novi album Crvene jabuke kažu da je jak kao tvrđava. Naslovna pjesma i spot nose jednu jaku poruku koju će prepoznati u cijelom regionu. Crvena jabuka i Josip Pejaković su savršen spoj, jer najbolji uvijek treba da idu s najboljima”, kazao je autor “Tvrđave” Mirko Šenkovski Geronimo.

(klix)

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement