Connect with us

BiH

Vlada RS: Počinje projekat javno privatnog partnerstva

Avatar

Published

on

Vlada RS o zasnivanju proizvodnog ciklusa u poljoprivredi

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici donijela Uredbu o pokretanju postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva u RS.

Ovom uredbom se uređuje pokretanje postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva i priprema prijedloga projekta javno‐privatnog partnerstva, dokumentacije koja se dostavlja uz prijedlog ovog projekta, kriterijumi za ocjenu opravdanosti projekta i za ocjenu primjene modela javno‐privatnog partnerstva.

Vlada RS donijela je i uredbu o postupku izbora privatnog partnera kojom se uređuje ovaj postupak u postupku realizacije javno‐privatnog partnerstva u RS, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na sjednici je donesena i uredba o postupku ugovaranja projekata javno‐privatnog partnerstva u Republici Srpskoj, kojom se uređuje ovaj postupak.

Ova uredba obuhvata način zaključenja, sadržaj, izmjene i dopune, prestanak, te praćenje realizacije ugovora.

Donesena je i uredba o namjeni, kriterijumima i uslovima za dodjelu državne pomoći u Republici Srpskoj kojom se utvrđuje svrha državne pomoći, prihvatljivi troškovi i sektori, maksimalno dozvoljeni iznos državne pomoći i ostala pravila za dodjelu ove pomoći koju dodjeljuje davalac državne pomoći iz RS, neposredno ili preko ovlašćenih pravnih lica.

Vlada je prihvatila informaciju o početku primjene aplikacije za Registar podsticaja Republike Srpske.

Vlada je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojila informaciju o uslovima za zasnivanje novog proizvodnog ciklusa i planu jesenje sjetve u ovoj godini.

Ova informacija daje procjenu očekivanog plana i uslova za odvijanje jesenje sjetve, osnovne informacije o ostalim jesenjim radovima u poljoprivredi, kao i mjere koje preduzima resorno ministarstvo za podršku poljoprivrednim proizvođačima u zasnivanju novog proizvodnog ciklusa.

bhrt.ba

Objava Vlada RS: Počinje projekat javno privatnog partnerstva pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement