Connect with us

BiH

Vlada RS usvojila zaključke o radu Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu

Avatar

Published

on

Vlada RS usvojila zaključke o radu Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu

Vlada Republike Srpske je, na posebnoj sjednici, upoznata o Izvještaju nezavisne Međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu, od 1991. do 1995. godine.

Ocijenila je da će Izvještaj doprinijeti objektivnom sagledavanju činjenica. Zadužila je Ministartvo za evropske integracije RS i Centar za istraživanje rata da pomognu u pravljenju internet-stranice, na kojoj će, na nekoliko jezika, biti objavljeni njegov ekspertize i brojni prateći prilozi.

Izvještaj nezavisnih inostranih eksperata članovima Vlade RS i predsjednici RS Željki Cvijanović, video-linkom, je predstavio predsjednik Komisije profesor Јevrejskog univerziteta Rafael Izraeli.

Izvještajem je potvrđen broj stradalih sarajevskih Srba koji je prije nekoliko godina utvrdio i Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina i traženje nestalih.

Članovi međunarodne Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu koristili su se kako navode, između ostalog, dokumentima institucija Republike Srpske i Haškog tribunala. Iz FBiH navode da nisu dobili nijedan traženi dokument.

bhrt.ba

Objava Vlada RS usvojila zaključke o radu Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement