Connect with us

BiH

Vlast u RS-u na klimavim nogama: SNSD ne želi izgubiti koalicionog par…

Avatar

Published

on

Vlast u RS-u na klimavim nogama: SNSD ne želi izgubiti koalicionog par...

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će u srijedu, 23.oktobra, biti održan sastanak sa predstavnicima DNS-a, nakon što su iz ove stranke stigle poruke o mogućem razlazu u koaliciji na nivou RS-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će u srijedu, 23.oktobra, biti održan sastanak sa predstavnicima DNS-a, nakon što su iz ove stranke stigle poruke o mogućem razlazu u koaliciji na nivou RS-a.

“Imat ćemo u srijedu sastanak i vjerujem da će se neke stvari razjasniti i postaviti na pravi nivo. U srijedu ćemo iznijeti stavove koji će biti veoma jasni. Ugovor koji smo potpisali biće proveden i provodi se. Očekujemo da na zajedničkom nivou njihov poslanik bude sa nama u većini, a ukoliko se desi drugačije, onda je i tada naša politika jasna. Koalicioni sporazum nije održiv, a što se tiče lokalnog nivoa svaka opštinska organizacija sarađuje sa DNS-om i mi to podržavamo, ali tamo gdje ne mogu i da se u kontinuitetu pokazuje da ne može nema potrebe da se troši energija”, poručio je Dodik za RTRS.

Istakao je da mu je poznato da pojedini članovi DNS-a, razgovaraju sa SDS-om i PDP-om i da pokušavaju da kreiraju neki odnos.

” I sam Nenad Nešić mi je rekao da su sa njim razgovarali, i korektno je što je o tome obavijestio svoje kalicione partnere”, rekao je Dodik i poručio – “DNS treba da odluči kojom političkom linijom će se baviti. Mi smo sa njima za sada partneri”.

Zategnuti odnosi SNSD-a i njegovog najvažnijeg koalicionog partnera DNS počeli su odmah nakon održavanja prošlogodišnjih općih izbora, kada je Dodik počeo da uslovljava predsjednika DNS-a Marka Pavića da se “odrekne mangupa u svojim redovima”.

Nezadovoljstvo DNS-a odnosom koji SNSD ima prema svojim dugogodišnjim koalicionim partnerima eskaliralo je prije nekoliko dana, kada su odbornici SNSD-a u Skupštini grada Prijedor podržali smjenu kadrova DNS-a u lokalnom Domu zdravlja i dječijem vrtiću.

Potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Aćić objavio je 5. oktobra na Twitteru, nakon što je održana sjednica predsjedništva stranke, da zaustavljaju djelovanje u koaliciji sa SNSD-om.

Razočarani odnosom prema Demokratskom narodnom savezu, kako na entitetskom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova Demokratskog narodnog saveza, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu, odlučili smo se na ovaj korak, navode iz te stranke.

Iz DNS-a je prije nekoliko dana saopćeno da su iznenađeni reagovanjem i stavovima koje je iznio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, kao i porukom da će “DNS biti odstranjen iz vlasti ako podrži predsjednika SDS-a Mirka Šarovića”.

Klix.ba

Objava Vlast u RS-u na klimavim nogama: SNSD ne želi izgubiti koalicionog partnera DNS pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement