Connect with us

BiH

Vlasti su smislile kako da privuku turiste

Avatar

Published

on

Vlasti su smislile kako da privuku turiste

Odbor za turizam Kostarike smatra da su robusni sigurnosni protokoli i kristalno jasne poruke dobitna kombinacija kada je reč o ponovnom otvaranju granica i osnaživanju priliva putnika u periodu nakon pandemije.

Poznata po bujnim tropskim šumama i prilično jednostavnom pristupu brojnim zanimljivim aktivnostima, Kostarika je jedna od vrlo često posećivanih destinacija, posebno za turiste koji se smatraju pronicljivim.

A sve to primarno zbog povezivanja i ulaganja u najsavremeniju infrastrukturu. Ipak, ekonomsko oslanjanje Kostarike na turizam je značilo da je celokupna situacija oko pandemije bila izuzetno nepovoljna.

U julu ove godine je Gustav Segura Sančo postao novi ministar turizma Kostarike. Od tada zemlja pokreće mnoge inicijative sa ciljem privlačenja posetilaca. A te inicijative se kreću od inventivnih marketinških kampanja, osmišljenih tako da stimulišu nacionalni i međunarodni turizam do bezbednosnih protokola, kojima je cilj jačanje poverenja u inostrana preduzeća, koja planiraju da održe sledeću konferenciju u zemlji.

Sem toga, Vlada Kostarike se trudi da obezbedi novčanu pomoć i neophodne resurse za pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima, koja posluju u oblasti turizma. Predviđa se da će oko 5.000 preduzeća inati koristi od toga, što je oko 30.000 radnih mesta.

Nema sumnje da je za celu zemlju veliki izazov obnova sektora turizma, koji uzima značajno učešće u ekonomiji Kostarike.

Osim za turiste i zadovoljenje njihovih potreba, Kostarika je otvorena i za poslovne ljude iz celog sveta. U zemlji postoji 127 sala za sastanke, koje sadrže svu potrebnu audio-vizuelnu opremu za nesmetani rad.

Kostarika se, pored ostalog može pohvaliti i jednim od najnaprednijih telekomunikacionih sistema na području cele Latinske Amerike.

– Kostarika je dostupna, bez obzira da li dolazite iz Sjedinjenih Država, Latinske Amerike, Kanade ili Evrope. Pre pandemije, dva međunarodna aerodroma u zemlji su bila dostupna za 15 međunarodnih avio-kompanija. Vize takođe nisu potrebne za Amerikance, Kanađane i stanovnike zapadne Evrope, koji borave u zemlji kraće od 90 dana, napomenuo je ministar.

Na kraju, zaključuje, Kostariku od drugih zemalja izdvaja ne samo njena autentičnost, nego i njen narod, uređenost i održivost, što svakog stanovnika čini ponosnim.

 

 

(agencije)

The post Vlasti su smislile kako da privuku turiste appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement