Connect with us

Jajce Online

Vodopad Kravica dobit će vidikovac

Avatar

Published

onVodopad Kravica kod Ljubuškog, znan kao oaza u kamenu, već je nekoliko godina nezaobilazna destinacija brojnim svjetskim putnicima. Čarobnim slapovima koje tvori Trebižat, jedina ponornica u Evropi koja devet puta nestaje i ponovo izvire, dolaze se diviti turisti sa svih meridijana.
Da je broj, pogotovo stranih turista, iz godine u godinu sve veći, potvrđuju nam iz Javnog preduzeća „Parkovi“, koje upravlja ovim jedinstvenim lokalitetom.
– Posljednjih godina bilježimo, uistinu, progresivan i značajan porast broja posjetilaca i nema sumnje da će on i dalje rasti uz naš simultan doprinos domaćem i međunarodnom brendiranju lokaliteta Kravica kao izvanredne turističke atrakcije – kazao nam je Nikica Vučić iz „Parkova“.

Prethodnih godina su imali značajna ulaganja u infrastrukturu, a i ove godine planiraju brojne novitete s ciljem obogaćivanja turističke ponude ovog hercegovačkog bisera.
S ciljem bolje sigurnosti posjetilaca, ali i kupača, bit će postavljeni dodatni videonadzor te nove plutače u blizini slapa.
U planu je, također, izgradnja vidikovca, koji će turistima omogućiti dodatno mjesto za fotografiranje
– Izgradnja vidikovca, novih suhozida, proširenja ili obnove infrastrukturalnih kapaciteta predmet je izrade idejnog projekta koji će sustavno obuhvatiti šire područje lokaliteta Kravica. U tom smislu, njegova pozicija ili tehničke pojedinosti bit će poznate po završetku dokumentacije – iznio je Vučić.
Ista cijena ulaznice
Cijena ulaznice, kazao je Vučić, neće rasti ove godine.
Cijena za odrasle je osam KM, a četiri KM za učenike od sedam do 18 godina u periodu od 1. oktobra do 31. maja, odnosno 10 KM za odrasle i pet KM za učenike u periodu od 1. juna do 30. septembra.

 
 
(avaz)
Objava Vodopad Kravica dobit će vidikovac pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement