15.1 C
Jajce
Četvrtak, 8 lipnja, 2023
BiH

Biti vojnik nije posao, nego poziv! Postanite dio hrvatske komponente Oružanih snaga BiH

Biti vojnik način je života i prije svega častan poziv. No s druge strane, brojni su benefiti od toga. Naime, Ministarstvo obrane BiH objavilo je ovih dana nekoliko javnih natječaja za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH.

Tim povodom gosti u programu Radio Posušja bili su pripadnici Oružanih snaga BiH, potporučnik Vjekoslav Rajić, vojnik ujedno kandidatkinja za čin narednika Matea Bašić i vojnik Petar Crnogorac, piše Radio Posušje.

Razgovarano je o nizu tema, kao što su njihov osobni profesionalni put, sudjelovanje u više međunarodnih vježbi, o nizu Javnih natječaja za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH.

Sugovornici su nam opisali kako se postaje vojnik, kakve aktivnosti provode, govorili su i o besplatnom i stipendiranom školovanju u jednoj od 10 država u kojima se školuju kadeti iz Bosne i Hercegovine. Pozvali su i sve mlade zainteresirane osobe da se prijave na Javne natječaje i postanu dijelom Oružanih snaga BiH, kako bi se ojačala hrvatska komponenta.

Razgovor u cijelosti poslušajte OVDJE.

Mnogi su dakle benefiti koji se dobivaju uključivanjem u Oružane snage BiH, od odličnih primanja do brojnih obuka, profesionalnog razvoja, mogućnosti školovanja kako ovdje tako i u drugim državama, i još puno toga.

Svi koji su zainteresirani za priključivanje hrvatskoj komponenti Oružanih snaga BiH, na web stranici mogu pronaći sve detalje Javnih natječaja, a svakako pratite ovu web stranicu jer i u idućim mjesecima također će biti objavljeni neki Javni natječaji./HMS/

Povezane vijesti

Najveći negator genocida Milorad Dodik, najviše slučajeva negiranja u Srbiji

Jajce Online

Mladić pokazao kako se trenutno živi u Njemačkoj i podigao buru

Jajce Online

Za liječenje raka i skidanje magije uzela 810.000 KM

Jajce Online