Connect with us

Jajce Online

Volite li Lud zbunjen normalan? Pripremite se… Stiže nova serija koja …

Jajce Online

Published

onSve je spremno za početak snimanja novog sitkoma iz pera proslavljenog autora Feđe Isovića. Riječ je o TV seriji pod nazivom “Ne diraj mi mamu”, čiji će prvi kadrovi biti snimljeni u ponedjeljak u Sarajevu, gdje stiže legendarni glumački dvojac Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac, a pred kamerama će im se pridružiti i Jasna Diklić, Anđelka Prpić, Admir Glamočak, Džana Pinjo te, u nastavku snimanja serije, i brojne druge zvijezde iz regiona u epizodnim ulogama. 
– Sve je spremno u našem studiju u Hrasnici, u kojem smo, inače, radili “Lud, zbunjen, normalan” i seriju “Kriza”. Napravljeni su, naravno, novi prostori, nova scenografija i “Ne diraj mi mamu” može da počne – najavljuje scenarista Feđa Isović.
Sličan LZN 
Kaže da su pripreme za seriju bile duge i temeljite te da je cijela ekipa sretna zbog početka snimanja.

Isović: Za početak se snima deset epizoda
– Riječ je o senzacionalnoj glumačkoj postavi Đuri, Bitorajcu, Diklić, Prpić, Glamočaku, Pinjo… To je nekakva osnovna postava, ali baš kao i u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, imat ćemo niz epizodnih uloga iz čitavog regiona – podsjeća Isović.
Riječ je o sitkomu koji je, prema dramaturškoj kompoziciji, sličan hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.
– Radnja serije neka ostane mala tajna. Uglavnom, opet je riječ o jednoj disfunkcionalnoj porodici, kao u LZN-u, ali su odnosi unutar porodice postavljeni malo drugačije. Dakle, u jednom stanu žive majka, sin i njihov zet, koji su se stjecajem okolnosti našli da žive skupa u stanu – otkriva Isović.
Premijera najesen  
“Ne diraj mi mamu” snimat će se do kada to gledaoci budu željeli, a u ljetnom turnusu, dodaje scenarista, realizirat će se deset epizoda.
– Takav je plan, jer ljudi moraju otići na odmor. Što se tiče premijere, vjerovatno će to biti u jesenjoj shemi Nove TV, koja je glavni producent, a za ostale TV kuće ćemo vidjeti – kaže Isović.
Ostala ekipa
Reditelj: Elmir Jukić.
Producent: Davor Pušić.
Produkcija: FIST.
Direktor fotografije: Miljenko Uherka.
Scenograf: Mario Ivezić.
Kostimi: Lejla Graho.
Muzika i obrada tona: Dino Šukalo i Nedim Babović.
 
 
(avaz)


The post Volite li Lud zbunjen normalan? Pripremite se… Stiže nova serija koja bi mogla zaluditi region appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement